dålig dag.

Dålig dag. Konstig dag.
Eller så är det bara jag som är dålig och konstig.
Det var ingen speciellt bra start på dagen och den ser inte ut att bli direkt ljusare heller. Åhh!
Jag fixar inte. Jag drar. Varför blir det såhär? Hjälp? Snälla?
Jag är kass på att prata om saker som behövs prata om.
Jag är kass på att veta vad jag känner.
Jag är kass på att fokusera, fast jag vet att jag borde.
Jag är kass på behärska mig.
Jag är kass på att inte flippa ur.
Jag är kass på att accepetera att hjärtat alltid vinner.
Jag är kass på att inte vara dum.
Jag är kass på att inse vad jag egentligen vet, alltså är jag också kass på att acceptera att läget är som det är.
Jag är kass idag, helt enkelt... och emo.
Det måste man ju vara någon gång också.

Kär? Vänner? Samtal? Förvirrad?
FÖRVIRRAD!

Behöver Gud en försvarsadvokat?

..så var namnet på den föreläsning som ägde rum på högskolan i borås ikväll, som inte var riktigt vad man hade hoppats på. När det sitter typ 50 filosofnissar och lyssnar, fullt koncentrerade och som dessutom antagligen förstår, är det inte för inte man undrar om man verkligen kommit till rätt plats?
Men det blir aldrig bättre än vad man gör det till. Det var trevligt ändå.

Spexdag. Haha, esteter är som esteter ska vara. :) Vi, iaf jag, hade kalaskul. 70-tal med hippies och allt vad det innebär.
Inte kunde man tro att amn skulle få nytta av en slängd s.k."dikt", som en svenklärare finner i pappersinsamlingen under en helt vanlig lektion.
"Hippie, till och med din pung är skäggi'
Måste man vara dräggi'
Bara för man gillar reggae?"

work shop.

Idag har musikesteterna i es2 & es3 haft work shop med Magnus Nyström trio. De var oerhört grymma och imponerande!

Imorn är det spexkort och vi ska ha 70-talstema, och jag har ingen aning om vad jag ska ha på mig. Kanske bangar hela skiten? Orka leta upp det nu, har annat jag måste göra. Men visst hade det varit kul att vara på ett kort med klassen. Jag vet inte. Vi får se.
Nu är det bonde söker fru iaf!



Jag tror jag blir kär i dig ibland.
Och jag tycker om att umgås med dig. Faktiskt.
Du är söt!

känslor?


Konstigt påhitt. Jag har iaf kommit fram till att man kan vara full av känslor fast det inte finns något i känslorna.. och jag är kass på att uttrycka mina egna tankar och idéer. Det är bara massor med känslor helt enkelt.
Men vad är det man känner liksom?
När man inte vet vad man känner fast man känner att man känner, vad känner man då? Utom förvirring?
Åh, vad hopplöst. Palla att känna massa saker och behöva känna efter.
Palla känslor?
Palla att något/någon etsar sig fast på näthinnan, konstant. Och att det inte finns ett skit man kan göra åt det.
Palla att den sista man tänker på innan man ska sova är samma person som man först tänker på när man vaknar?
Palla att tänka. Palla att försöka förstå? Palla att förtränga?

Jag tror att när man inte vet vad man känner beror det på att man förtränger det man egentligen vet om att man känner. Bara för att man inte vill känna det som man känner. Förnuft och äkta känsla vill väldigt sällan samma sak. Så vad passar bättre än att citera vår allas kära tsatsiki:
"När den rätte dyker säger hjärtat till och då får hjärnan säga vad den vill!"



Hjälp, vilket infall. Vad gör jag? Shit, men jga bara kände för det. Ledsen om jag utnyttjar dig just nu, men jag kunde inte låta bli. ;) flirthumör kalla det!

Anders

Jag fick någon form av städmani idag. Och som tur var, fick jag också mor som hjälpte mig.
Denna städning fick mig att inse hur galen och kändiskåt jag var när jag var "ung".
Jag slängde 1 uppäten sockervadd som jag och Madde plockat upp från papperskorgen efter att vi sett Jimmy Jansson slänga den. Detta var på Allsång i Uhamn för några år sedan.
Jag slängde också 1 nästan oöppnat paket som Johan Östberg hållt. Jag och amanda träffade nämligen honom på Okej-dagen på liseberg för några år sedan och han frågade oss om vi hade tuggummi. Överlycklig, gav jag honom min påse. Sen dess har den hängt på min vägg.
Anders, han pryder/prydde alla väggarna. Men det är av en enda anledning: De bilderna har kostat mig en förmögenhet. 3 förstorade bilder, jag menar föööörstoorade. Iaf 1 av dom är enorm! Det fanns en AndersJohansson-vägg för ett tag sen, men de bilderna har åkt ner. Likaså AndersSvensson-väggs-bilderna. Det finns en hel del 10x15 bilder kvar, men inte lika många som förut. Jag har liksom inget att ersätta de med. De är som stora konstverk. Till och med på toaletten hittade jag bilder, som tyvärr(?) har åkt ner nu. Men kylskåpet pryds fortf. av en Fame Factory-vinnare.

1 av 2.

image20

klättra igen?

07.00 - Dagen började. Alarmet på mobiltelefonen gick igång. Snoozade till 07.40, innan jag pallrade mig upp. Drog på mig kläder, lite smink, fixade håret och borstade tänder. Allt inom loppet av 20 minuter. Det var inte illa pinkat av Madde.
8.15 - Jag skulle ha gått ut till vägen där Jimmy och Johanna väntade med skjutsen.
8.07 - Yees, jag har 8 minuter på mig att äta frukost, det är ju mer än lugnt. Jag har precis mickrat mitt tevatten och tagit fram en smörgås, då jag ser en bil uatnför fönstret, som lägger sig på tutan dessutom. ( Märk då att klockan var något runt 8.09, vilket betydde att det inte var min planering det var fel på). Vattnet åkte i slasken, det blev inget te och definitvt ingen lugn och ro. Tog min macka, en banan och skyndade mig ut i hallen, där jag insåg att mina converse skulle ta hundra år att knyta.
8.16 - Satt i en ny (gammal, enligt jimmy. Trots allt 3 månader) bmw, på väg mot romsås för att hämta ingrid.
9.00 - Framme i Härna bygdegård, som var låst. Efter några samtal hit och dit för att kolla att vi skulle vara i Härna först och inte Kärråkra ( som vi skulle vidare till sen ), kom tillslut kyrkvärdarna och öpnande. Det roliga med att vi behövde undersöka saken kanske berodde lite på att Johanna som var präst idag och Jimmy som ansågs som kantor hade sina tvivel om vart vi skulle vara, när och hur.
9.30 - Gudtjänst. Solosång av Madde och Ingrid: "För att du finns", "Till din blomstrande äng", "Gabriellas sång" och "Vila i någons hand"
10.35 - Mot Kärråkra.
10.42 - Jimmy girar in på en gräsmatta, där vi stannar för en kort kaffepaus med tillbehör.
10.45 - Gasen i botten
11.00 - Mässan skulle börjat. Men eftersom prästen, kantorn och sångarna inte anlänt funkar inte det så bra.
11.04 - Andfådda, med andan i halsen kommer vi inspringades till kyrkan. Fint folk kommer sist, heter det ju.
11.07 - Mässan kan börja.
12.24 - Ingrid och Madde kommer fram till att man hinner med massa saker ju tidigare man går upp. Vi har ju faktiskt hunnit med två gudstjänster och dagen har bara börjat. Vi har också planerat hur mkt som helst, som vi ska fixa och ordna. Det blir en skojig vår! :D

Jag bara råkar klättra på väggarna igen, det är så mycket känslor överallt just nu, som inte kan fångas in. Det är som att man har en låda. Runt i rummet finns flugor som flyger omkring och irriterar som man vill fånga in, men misslyckas med. Tillslut lyckas man iallafall. Och lugnet efter stormen kommer. Jag hade lyckats för några dagar sedan, men det verkar vara någon som har öppnat locket till lådan?
Eller beror det på sömnbrist?
Kan du inte bara tala om för mig vad jag ska känna?

"Jag kan varken säga bu eller bä. Jag hade ju spritflaskor i mina hyllor när jag var ung..eller ung och ung..tills jag flyttade." haha. :)
Jag vill göra om mitt rum.




esteter

Igår var dagen D, för musiketsterna i es3. Det var roligt och jag är nöjd. Jag gillar min låt!
Alla var verkligen svinduktiga! Och en eloge till alla, övriga es3or som kom och stöttade oss!
Efter sångkonserten väntade, som förut nämnt, efter(?)fest hos Linda. Det var väldigt trevligt!
drinkmix, singstar, alkohol, mer seriösa samtal, mindre seriösa samtal, esteter, nattpromenad, tankar, förklaringar, diskussioner. Det var en intressant kväll helt enkelt. Och Madde nådde sitt mål, wiho. Och lyckades över förväntan, måste jag erkänna själv. Som hon lyckades! ; )

Om jag faktiskt hade svarat ja, vad hade hänt då? Det får vi antagligen inte veta. Men jag kan inte låta bli att undra, undra varför man ställer en sån fråga med risken(?, chansen?) att få ett positivt svar fast ändå verka ganska säker på att få ett nej?
Ibland förstår jag inte alls, jag skulle behöva hjärntvättas lite, bokstavligt talat.
Är det ett normalt beteende? eller normalt och normalt.. det skiter jag i..
jag vill bara veta vad det är du vill!
vet du vad du vill?
Jag kanske valde fel? en annan gång? mm ;)
Vore det värt?

Du har aldrig tänkt på att jag kanske har en baktanke med det hela?
Att jag låtsas som om jag inte förstår, fast jag i själva verket fattar mycket väl, allt för att jag vill att du ska förklara, berätta och umgås med mig?
Är inte det en ganska smart idé, minsann?
Man får inte vara dum!

Jag gillar dig skarpt, men jag vet inte på vilket sätt.

till förruttnelsen

Ikväll är en sån där kväll, som man jämt längtar till.
Ett svenskaprov och det visar sig att det blir den första, fria "prov/inlämningshelgen" på hur länge som helst. Och det är värt minsann. Åh, vad glad jag är att jag och lisa inte väntade med att göra provet tills nästa vecka. VIlket betyder att vi är lediga när alla andra skriver svenskaprov nästa vecka :) woho.
Konserten igår var kul, efter en lång, jobbig men skojig dag var man rätt trött när man kom hem, men har man gett sig in på något gäller det att slutföra det; svenskaböckerna öppnades klockan 21.25 och lades undan 23.05. Det var inte lika rogivande. Men ack, så nöjd jag är nu :D
Imorn är det sångkonserten i kyrkan, spännande och efteråt, är det "drink-myspys-partaj-fest" hos Linda, härlig början av en lugn och fri helg!
Kär i vänskapen? Kär i umgänget? Kär i kärleken? Kär i dig? Kärlek?
Håll till godo.
From a distance.
Here we come

nattvaka?

Inte för mig. Efter en lång, jobbig kväll med svenska..romantiken.. så kan det behövas lite, nej, jag menar mkt sömn! Åh, vad jag skulle vilja sova bort en hel dag, det är något jag aldrig har gjort med risk för att få dåligt samvete, men jag tror minsann att det är värt att prova på en dag.. men den dagen kommer inte än på ett tag.
Sovmorgon till 10 iaf, det är goett!

komplicerad tillvaro.

så är läget för tillfället!
Imorn är det studiedag. Men inte för esteter.
Hard work.
Öva inför kyrkkonsert. Öva inför kvällskonsert. Kvällskonsert. Plugga svenska.
Det är tur att det finns något som är lite roligt:

"Adam är liksom en orm!"
"Så hög, 3 meter lång och jävligt hungrig"

Back to litteraturhistoria.

indiansmyg.

Dagens huvudaktivitet på idrotten. Fart och fläkt. OCh MVG :) woho.

Nu känns det lite som ombytta roller, är det så? jag vet inte.
Orka och hinna tänka på massa andra saker än skolan, plugg och diverse konserter. Som om inte det är nog liksom?
Men jag vet kanske vad jag vill. Men bara kanske.
Snart är det jul, man borde åka och julhandla. Ullared någon?

Sångkonsert i Ulricehamns kyrka på fredag. Massvis med musikesteter! Kom!
Party hos Linda efteråt? Det blir nog en bra helg! :)
Nu måste jag plugga litteraturhistoria. Det blir en inte alltför sen kväll för mig, min huvudvärk är inte dålig idag. buhu.


köttkulla.

Det var ju trevligt, til och med riktigt trevligt :) inte för att jag hade anat annat, men ändå. Och sällskapet var det inget fel på heller, wiho.
Var det rätt då? Eller var det kanske dumt? Det lär ju inte direkt bli bättre nu.
Idag var det dags för en riktigt lång, frisk och skön promenad. Yeah!
hur ska det gå? min kära jag-vill-prata-med-dig-för-att-du-förstår-och-sitter-i-samma-sits vän, vi behöver våra samtal! =)
Det var iaf värsta läskigt att köra bil i natt, för man såg inte ett skit och det kan ju alla passagerare intyga. Det är illa när man inte ser snöpinnen som kommer efter den snöpinne, som man befinner sig vid. Då är det dimmigt, vill jag lova.

känslor?

klättrar på väggarna?

Ja, något så fruktansvärt. Jag vet inte vart jag ska göra av alla känslor, som jag inte ens kan placera på rätt objekt!
Detta blir kanske lite värre än vad jag trodde.
Åh, jag vill bara träffa dig mer..mer..mer.. bara umgås massa!
Vad känner jag?
För vem?
När?

jag har panik för att jag tappat mitt underbara, bästa, fantastiska, lypsyl.. :( Närmsta återförsäljare är i gbg, orka dit bara för att köpa det. Men orka betala 50 kr extra bara för att köpa det på postorder?
Är det värt 150 kr? kanske inte. Men det är verkligen bäst! Och jag får abstinensbesvär, verkligen

jul!



Idag har jag massor av julkänslor! så myys! :)
 Och det finns ingen härligare julsång än mer jul.
Men tommy körberg är inte dålig. Vem skulle inte vilja sjunga som honom?


 

uh.

mitt huvud har exploderat idag, undra om det är en förberedelse för någonting?
Å andra sidan är jag ganska förvirrad i dessa tider, det kanske har sin betydelse.
Måste göra religion, men orkar inte.. jag vill hoppa av skolan.. nu!

jag har fått musikpåfyllning igen! Det är så bra.
Jack Penate, The Pipettes, Muse, The Wombats, Little man Tate osv. =)

Idag har jag också blivit påmind om hur underbart det är att gå utan smink, en vanlig vardag. Ett ord: skönt!
Jag älskar mina mjukisbyxor mer än livet just nu! Och min säng är för underskattad. Duntäcke is the shit =)
Och på vintern är det extra härligt när man kan sova i mjukisbyxor, t-shirt, tjockiströja, sockar, raggsockar och dunsockar utan att skämmas! yeah.



Jag behöver frisk luft, kanske dags att börja förbränna lite!  


Jonathan, jag vill fika med dig snart! kusiner är det bästa!


uppsats

Det är sjukt jobbigt att ha en uppsatsskrivning på 6 timmar.
Helt otroligt. Nu är det över iaf.
Precis kommit hem från våffelcaféet, där jag å ingrid sjöng! :) skoj.
Tänkte jag skulle göra lite religion innan jag ska iväg och ha lucian. Men det lär nog inte bli så mkt gjort, känner mig aningen okoncentrerad. Jag är trött och tjilig. Och har huvudvärk. VIlket jag, å andra sidan, haft i tre veckors tid konstant. Det är tillbaka. Nu väntar jag på migränen. Åhhhh!
Finns inte plats för känslor just nu, för det är massa annat skit som går före sånt.
Lunchkonsert imorn. Bah, orka kunna sitt instrument.
tja.


Snälla, sluta göra mig så förvirrad, jag ber dig. Jag orkar inte hålla på såhär. Bara lägg ner, eller ta upp.


snö!

Idag kom det mer snö och det var första gången jag behövde skrapa bilen ;) haha. spännande...
Jag har funderat på en annan grej; Inom loppet av två dagar, har jag sett 4 svarta katter, varav 2 korsade min körbana. Det är fruktansvärt läskigt och jag har inte tviat för dem heller. Den ena var död, påkörd. Det är ännu värre. Det kanske betyder något? Typ massa otur?

En ganska soft dag idag :) du klarade det, grattis! wihoo. Det var duktigt. Du var duktig! :)
Men orkesterrep är ingen höjdare ärligt talat. Massa huvudvärk. Och uppsats imorn, bajs. Sen sång, lucia, relgion osv. jag vill sova.. jag vill bort.. jag vill fly.. jag vill ha hjälp!!


en höjdare.

Modevisningen idag var faktiskt långt över förväntan. De var duktiga och gjorde sitt bästa för att allt skulle sitta. Ingen direkt tabbe som publiken såg iaf.
Tänk, om 110 dagar, står vi där. Dåligt nervösa, nära att skita på oss, frenetiskt övande på repliker, peppade, laddade. Dagen D - MUSIKALPREMIÄR! 29 februari 2008! Be there! :D
Fasen, vad tufft. Jag ska vara med i en musikal. Klassen, es3, ska sätta upp en musikal. Det är ju helt otroligt.

lågt?

du sjönk lite i mina ögon faktiskt. Sorry, men så är det.
tack och goodbye! =)
Men det är lugnt. Det är över. Var inte så jävla rädd.


 
Jag trodde att du var något speciellt men jag kanske hade fel?
Du kanske bara är som alla andra?
Vilken jävla missbedömning.

idrott.

Sitter och skriver idrottsinlämning i teatersalen nu. Och tina har precis sprungit iväg för att bada ;)
Kollar runt lite på mina dokument och hittar massa gamla bilder.. haha.. vad dom nu gör här.


det var år sen ju! men minnen :D



jag pallar inte...

 


hjälp, verkligen hjälp!

Det var första gången jag kände så för någon. Herrejisses, det är nästan så jag blir lite rädd. Och det kändes..på riktigt. Jag är förvånad, chockad. Haken är bara den att känslan hade siktet inställt på fel(?!) mål. Jesus amadeus, vad gör man åt en sån känsla? Jag trodde inte ens att jag skulle uppleva den såhär. Hjälp!

Det har gått lite längre än vad jag, helt ärligt, trodde. Förstår inte vad felet är.. Om det sitter i psyket? eller om det kanske bara är så? Men det gör inte påfrestningarna mindre direkt. Men just nu, orkar jag inte göra något åt det. Palla att må illa bara för att försöka återgå till det normala. Det kanske, förresten, har sina fördelar. Man tappar en del.
Åh, gadd.
Jag behöver dig. Någon. Ingen. Vem som helst?
Det är verkligen, på riktigt, sjukt jobbigt nu. Och det värsta är, (eller bästa?) att jag känner mig som och antagligen är, två olika personer. Om inte, så är, åtminstone skillnaden åtskilligt mkt större. Förlåt, men det är inte meningen. Vilket också uppdagas är, att jag inte är den man tror att jag är. Och egentligen så finns det nog ingen som känner mig. Nästan inte ens jag själv. Men jag vill visa, jag vill berätta, jag vill bryta ihop men jag fixar det inte. Jag behöver prata, men har jag inte tagit mod till mig och gjort det förut, lär det knappast hända nu. (det är inte, för inte, jag gnäller?)
När jag går igenom dörren, byter jag skepnad direkt.
Ut i regnrusket.

du är massa bra,
och massa söt.
vet du det?

Racey days,
help me through the hopeless haze
but my oh my.
Tragic eyes,
I can't even recognize myself behind.
So if the answer is no
Can I change your mind?


Out again, a siren screams at half past ten,
and you won't let go.
While I ignore that we both felt like this before.
It starts to show
So if I had a chance,
would you let me know?


Why aren't you shaking,
step back in time.
Graciously taking,
oh, your too kind.

We're all the same.
And love is blind.
The sun is gone,
before it shines.

And I said, if the answer is no
can I change your mind?

198

Tänk att det är 198 dagar kvar, sen springer vi ut!
Glädje. Lycka. Gemenskap. Fest. Fylla. Avsked. Val. STUDENT!!
Helt otroligt. Men det är tyvärr en ganska kortvarig lycka. Dagen efter, då man vaknar upp sådär lagom bakis. Vad ska man göra? Skita i allt, och leva på päronen. Yeah right. Vi testar. Finns tid att tänka på det? Inte direkt.

Det är en sån där dag, då jag skulle kunna skriva hur mkt som helst. Flera sidor i text, med bara känslor, tankar..Jag är på ett väldigt filosofihumör just nu.

Jag och paps sitter i bilen, åker förbi en lite äldre farbror. Och min käre far säger;
"Tänk att det är 40 år sen jag gick i skolan."
"Minns du det som om det vore igår då?"
"Ja, absolut. Jag minns nästan vad jag hade på mig"
7.43 i morse konstaterade jag här med, än en gång att tiden springer iväg och vill man få något gjort, får man minsann göra det själv. Man vet aldrig vad nästa dag innebär. Går vi bara här och flyter med, vad har vi uträttat med detta liv då? Är det så vi vill ha det? Inte jag iaf.

Jag har en känsla av att det snart är på väg att rinna över. Eller som ballongteorin; Ballongen blåses upp med hjälp av alla känslor och tankar som man håller för sig själv. En dag blir det för mkt, ballongen spricker. Och allt faller sönder.
Vågar jag?

Tjockisen går ut för att röra på fläsket.

stress och panik.

Det är 2 faktorer som präglar vardagen för tillfället.
Sång och musik. Lucia och prov. Rep och konsert. Prestationsångest och huvudvärk.
24 maj kan vi pusta ut ;)

Varför befinner du dig på andra sidan jordklotet när man skulle behöva växla några ord med dig?!
Jag ordnar nog detta kanske. Jag borde. Och något annat jag borde är att få lite koll på mina känslor, definitivt. Finns det något sånt här förresten?

Nej, ner och begrava sig i staplar av böcker. Matte och företagsekonmi.
Palla detta. Vi får väl se hur många av oss musikesteter som överlever fram till jul.

Kärlek?

kär?

kanske, jag vet inte.
antagligen, möjligheten finns. Och den är ganska stor.
Jag har tröttnat på att ens försöka läsa vibbar, det är för mesar. Det som händer, det händer. Och händer det inte, var det inte meningen. Så är det med den saken. Även om man kanske inte förstår det just då.
Jag tror jag kreverar snart.


Annars är det ganska bra just nu..
Har fått en ny favorit syssla; powerwalks :)
Det är grymt skönt.
5 anledningar till varför man ger sig ut i regnrusket bara för att:
- Bra för huvudvärken.
- Väldigt bra för tankarna. Man kan åtminstone försöka få lite koll på sina känslor. om det funkar, är en annan sak.
- Man känner sig oerhört nyttig. Vad är bättre än frisk luft?
- Har man ätit en pizza, gör det inte samvetet så mkt efter en powerwalk. ;)
- Koncentration, kära vänner. Det är läskigt så skärpt man blir efter en stund i höstkylan!

Just nu är det The Rifles som ligger varmast kring hjärtat och går hetti öronen. Och förstås Change your mind med The Killers, men det är enbart tack vare sinnestämningen. Slusatsen är, att utan musik hade jag nog gått i ganska många delar, för tillfället. Hade inte kunnat hålla ihop alla känslor. För trots att allt spretar åt olika håll, lyckas jag på ngt vänster samla mig ibland. Inte för att det betyder några större framsteg. Men jag kan fundera lite. Ännu mer. Åh, jag tänker för mycket!
Hjälp, kan vi inte bara umgås lite?

Åh, söte jesus, vad jag tjatar. wohoa.

RSS 2.0