Favorit

Just nu ligger denna allt som oftast på repeat.

Sugarplum Fairy - In Berlin. (Från musikhjälpen i Malmö).

fotodags.

Dagen har ägnats åt att skicka in bilder till framkallning. Det ska bli himlans roligt att titta igenom alla sen :) Bal och student osv. Åh, det var så kul! Jag saknar det. Jag saknar musikalen. Jag saknar Es3. <3.

Jag har förresten läst ut den sjukt bra boken, Flickan och skulden, och tänkte dela med mig lite av den på krimbloggen, när jag får tid.
Imorgon är det Occapella, sen ska jag försöka träna lite och därefter åker jag och helgis hem till mig. För övrigt är det 8 månader idag. <3 Jag gillar't!

Nedskärningar i skolan.

Det offentliga luciaframträdandet, musikalen, vårblandingen, UF, specialidrott, estetisk verksamhet för särvux. Alla dessa är exempel på saker som kan försvinna när barn och utbildningsnämnden ska besluta om nedskärningar i skolorna.
Länge har Tingsholm varit känt för att satsa mycket på estet och företagsprogrammet och erbjuda en enorm möjlighet till specialidrott. Vad blir kvar när dessa förmåner försvinner? Tingsholm blir en skola i mängden,  elever kommer försvinna - söka sig till andra orter. För första gången är jag glad över att ha tagit studenten, så jag slipper vara med om dessa besparingar.
Nog brukar det alltid vara fullt upp för kör och orkester, i synnerhet under vårterminen, men vad ska de jobba med om det inte finns något att jobba för?
Musikalen har varit det man sett fram emot, hela gymnasietiden, både längtat och fruktat, tänkte jag säga. Vad hade Es3 2008 varit utan Jack the Ripper?
Kultur behövs, och när det kan erbjudas genom diverse arrangemang på gymnasiet är väl det ett ypperligt sätt att "spara" pengar på. Om detta försvinner, måste man tillföra kultur på annat sätt, och jag kan nästan lova att det inte bara kommer bli dyrare, utan även locka en mindre publik och bara lyckas fånga en viss åldersgrupp.
Ta bort musiken för särvux, är pinsamt. Musik är glädje. Esteterna har sett hur mycket det betyder för de som går på särvux. Aldrig glömmer vi väl när vi har spelat tillsammans på avslutningar, den enorma glädje de på särvux alltid har tillfört?

Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst, jag är aningen irriterad. Men som tur är, är nog inte sista ordet sagt än. Gå in på
http://www.ut.se/nyheter/ulricehamn/sa-drabbas-din-skola-av-nya-nedskarningarna(1112453).gm
 läs om samtliga nedskärningar och, för all del, lämna en kommentar!

slutspurten i handbollsvm 2008

Där är inte Sverige med iallafall. Herrejisses, jag var totalt panikerad ikväll. Hur hanterar männen en boll? Sverige måste ha bland det sämsta straffskyttet i världen. Fixa det och vi kommer tillbaka som VM-mästare på hemmaplan nästa gång!:)
 
Jag är totalt slut, facebook tar kål på en!

härliga helg

Är just nu på språng... ska in till uhamn och träna, sen hamdla (ikväll blir det bulgurpilaff! ska försöka lägga upp bild här sen) och därefter hämta hem älskling. Det ska bli mysigt. Vi ska titta på handbollen ikväll, och se massa bra film, tjoho!

Blondinbella åkte ur Let's dance. Ursäkta, jag kan inte hjälpa det, men jag har verkligen så svårt för henne. Hon underlättar inte för mina fördomar om stockholmare direkt, hehe. Men visst, hon är säkert en jättefin människa, men jag tål bara inte hennes röst. Heja Morgan!

facebook

Nu kunde jag tyvärr, för det är verkligen ett tyvärr, inte stå emot trycket på att bli medlem i facebook. Jag var tydligen inte tillräckligt stark. Får väl säga att det var för kussens, på andra sidan jorden, skull. Vi får väl se vart detta slutar. Suck. Jag är så less på allt vad communities heter...

avsked, pratstund, träningspass, pusskalas, minnen, nostalgi och mer därtill

Jag har verkligen inte hunnit att uppdatera här, av någon konstig anledning. Jag har ju inte direkt något för mig, ändå så har jag fullt upp hela tiden.
Kursen i onsdags, var sådär, jag vet inte om jag ska hoppa av eller inte. Å ena sidan, lär jag mig ngt och det kostar inget, förutom bensinpengar då, haha. Å andra sidan, är jag inte motiverad. Vi får väl se hur det går.
Efter onsdagens föreläsning hämtade min kära kusin mig och vi åkte ens sväng till knalleland, för att sedan åka vidare hem till mig där vi tittade på film, spelade buzz och pratade om allt och inget. Allt var som sig bör förutom att det är sista gången vi ses på, gud vet hur länge. Hon lämnar nämligen detta land, för en helt annan kontinent nästa måndag. Närmare bestämt Australien. Må hon leva väl : )
Vi sov gansla länge innan hon åkte hemåt och jag drog åt andra hållet, till uhamn. Tränade en stund. Och det är så härligt!! Det borde verkligen alla göra. Åkte till tingsholm för att träffa viktor, vidare till torgstallet där vi satt en lång stund. Det var mycket trevligt, speciellt eftersom vi inte setts på så länge. Vi hade mycket att prata om. Allt var som vanligt. :)
Efter några timmars pratstund, nostalgikickar, delade minnen osv, skjustade jag hem honom och vidare till kärleken för att pussas lite. En liten stund, men det är bättre än inget alls. <3

Jag har glömt att skriva om förra helgens trevligheter. Jag, cissi, madde, hanna och camilla var hos josse för ett sista hejdå, sjöng singstar, såg på körslaget (herrejisses, Team Wells, något har gått snett!), åt massa god mat, drack drinkar och avslutade kvällen/natten på Harrys. En lyckad kväll måste jag säga. Mycket lyckad!

Jag kan också tala om att jag är på god väg att starta en krimblogg. Jag har dock inget speciellt att skriva om än, därför väntar jag med att offentliggöra den ett tag till. Just nu håller jag iaf på att läsa en väldigt bra bok, Flickan & Skulden, av Katarina Wennstam. En bok om samhälletssyn på våldtäkt. Kanske kommer några citat därifrån bli de första inlägget. Jag läser även en del om pyromani för tillfället, kanske pga av att vi nyss såg filmen Eldsdansen med Irene Huss som huvudperson.

Lite bra musik idag:

James Morrison & Nelly Furtado - Broken strings


Timo Räsinen är grym på covers, här är Creep som kommer i På spåret ikväll.

tillbaks till gamla tider...

i morse tog jag och helge bilen till uhamn, närmare bestämt till tingsholm. Det var en sån skön känsla att sitta med i orkestern, det var nästan som vanligt. Förutom alla es3 som inte var där och plus alla nya es1or, men det var väldigt roligt och jag tror det kommer vara mer lärorikt än förut, eftersom jag inte blir betygsatt, haha!

Efter orkesterrepet tog jag en fika med rebecca, tim och gustav. Det var också trevligt. Därefter tog jag mig upp till simhallen och tränade lite. Det är så himla härligt att ha kommit igång igen. Jag förstår inte hur min kropp har orkat utan träning så länge. Man känner sig så nyttig efteråt! :D

Nu måste jag sova, imorn börjar en ny kurs!

Natti.

Fixarfrasse!

Idag har jag hunnit med hur mkt som helst känns det som.
Följde med mamma in till uhamn och träffade älskling en stund, sen åkte vi till Gällstad och hittade lite fynd. =)
När vi kom hem fixade jag klart tentan (som nu är inskickad, tjoooho!!) och efter det har jag möblerat och städat mitt sovrum. Och det blev riktigt bra faktiskt! Alltid kul med lite förändring på saker.

Imorn ska jag till tandläkaren och laga, uscha. Eftersom jag aldrig gjort det förut är jag lite nervös. Efter det ska jag nog försöka ta mig till simhallen och köpa ett träningskort, det är verkligen på tiden!

Mer har jag inte att säga just nu.

hejsvejs.

överraskning

Amanda ringer:
- Hej, kan jag komma upp en sväng, jag ska visa dig ngt. Du kommer skratta, pappa kör mig. Hej.
En kvart senare rullar det ner en bil hit, men ingen pappa syns till.
Kvinnan har skaffat sig körkort! Utan att jag hade den blekaste, jag blev aningen chokad. Men grattis!
Det blev en trevlig överraskning och lite prat. Dessutom fick hon tårta, måste ju fira!

Igår började Andra Avenyn. Det är skönt, intrigerna tätnar och jag fastnar, haha. Jag tycker om den serien iallafall. En himlans tur att jag inte var som förr, såpatittaren nr 1. Spänning, spänning.

Jag har hunnit med att prata med Lisa också, som ringde från Tysklandet. Det var också trevligt. Det är inte så ofta man hörs nu när det är lite längre än vanligt, så då är det extra roligt när man väl gör det.

Mikael Persbrandt

Igår gick den årliga Guldbaggegalan av stapeln.
Mikael Persbrandt vann sin första (!) guldbagge för bästa manliga huvudroll, för rollen som Sigfrid Larsson i filmen Maria Larssons eviga ögonblick, som för övrigt fick 5 guldbaggar, där i bland en för årets film.
Publikens pris gick till Arn - Tempelriddaren.


Mikael Persbrandt om att vinna sin första guldbagge.

fredagsunderhållning

Om en stund ska jag ge mig in till Uhamn för att låna lite böcker på tholm, kolla 50% rean på impact! :) Och så träffa älskling också. Det är min fredagsunderhållning denna vecka.
Har även hunnit med att skriva lite kommentarer på andras arbeten till kriminologin. Och lyssnat på Hanna Hedlund, henne tycker jag om. Hon har släppt en skiva som heter Det är jag som är mamman och bygger på hennes dagboksanteckningar. Det är fint tycker jag.
Ikväll börjar let's dance också ju. Morgan Alling och Hasse Aro är mina favoriter :) Och Kitty också.
På återseende.

Bilddags


Älskling och Suffe på nyår i Tranemo.

Jag och bror på julafton

Min fiffiga julklappshög!

Kusiner och mormor på julafton



Det är inte för inte jag mer än gärna gör drinkar åt andra, =)


Jag har inget speciellt att skriva om idag, händer inte så mkt här hemma. =) Kanske kommer på ngt. Funderar på att skapa en ny blogg, en krimblogg! Det skulle vara lite kul.. mest för min egen skull men kanske skulle kunna vara lite intressant för andra också.

Inför Grammis 2009

Jag hade tänkt att tippa vinnarna i de olika kategorierna men jag kom underfund med att jag inte hinner det, eftersom min jättehemtenta ska vara inlämnad imorn. Dock ett preliminärt utkast men ju mer man skriver nu, desto mindre slipper man skriva nästa vecka :D

Jag hade iallafall velat komma fram till att jag inte är något gigantiskt fan av Grammisgalan. Jag tycker rent av, att den är ganska tråkig och inte alls speglar det gångna musikåret. Håkan Hellström, Amanda Jenssen, Hello Saferide, Andreas Kleerup och Veronica Maggio är de artister som fått flest nomineringar.. men jag menar hur stor del av musikåret återspeglas i de 5 individerna? I mina ögon, inte speciellt mycket. Det är väl möjligtvis Håkan Hellström som ligger närmast i så fall, med sin platta Försent för Edelweiss, om det beror på att jag gillar honom eller om han kretsat en del i media vet jag inte och låter vara osagt. Men Amanda Jenssen har väl haft typ 2 låtar man hört på allmänna platser i år, Hello Saferide har gått varm med singeln Anna, Kleerup erkänner jag att jag inte har så stor koll på men någon enstaka låt har inte gått obemärkt förbi även om jag inte direkt kan placera honom. Sist men inte minst.. Veronica Maggio.. Egentligen är det nog bäst att inte säga något alls om henne, jag blir mestadels irriterad, men måndagsbarn har till och med jag hört. Dock kommer jag ihåg när Dumpa mig och Nöjd? gick på radion dagarna i ändå och jag nästan slog sönder både det ena och andra när introt till dessa låtar spelades. De gjorde inget vidare gott intryck på mig.. Men hon är säkert jätteduktig och trevlig på många sätt och vis. Smaken är ju som baken.

Jag tror och håller på Håkan Hellström ikväll, Jag vet inte vem jag är men jag vet att jag älskar dig är ändå en låt som går varm i mina högtalare. Sen tror jag även att Kent lyckas kamma hem priset i kategorin årets grupp, tyvärr.. för även om de är bra börjar det bli aningen tjatigt att ideligen ge bandet priser på priser.. Petter är kanske en given vinnare med sitt album greatest hits även han. Jag tycker nog att det är lite galet. Där har han ju samlat ihop alla hans bästa låtar, medan de andra nominerade har sina album med blandade låtar, och det brukar ju alltid finnas något bottenskrap med. Eller? Så det kanske inte blir helt rättvist. Men vi får väl se.

Oj, nu blev det visst långt ändå men men.. Håll till godo!

Visst är barn härliga?

http://www.aftonbladet.se/wendela/article4128442.ab

Detta var mkt rolig läsning! VIlka mysiga barn, fulla med livslust. :)

nyårslöfte

Nu har jag bestämt mig. Mitt nyårslöfte ska vara att inte ha något nyårslöfte. Och därmed basta! :)
Åh, nu är jag så trött på skiten.. den där jäkla hemtentan är inte så rolig längre, men snart är det över. Tjoho!

Idag sjöng jag och cissi i Rångedala, det var skojigt även om det inte alltid går som man tänkt sig.. och så blev det faktiskt lite trumpetspelande också.

Jag är egentligen på lite diskussionshumör.. för jag är lite upprörd över saker...eller upprörd och upprörd.. jag har lite åsikter om saker iaf, haha. Men jag hinner dessvärre inte gå in på det för som sagt har jag en hemtenta att jobba med och den är inte liten. och inte klar.. så det kanske blir en annan gång istället.

För övrigt är jag lite sugen på att inhandla ngt från ginzas rean, vet dock inte vad. Då är det inte lätt.
När jag var liten..mindre.. lyssnade jag på massa bra rap, haha! Det var nog jag & kusin Josse som hade vår trend där, jag tror iofs att jag tog efter henne lite, visserligen tyckte jag det var bra.. men det var nog hon som började.
Därför mina vänner, tänker jag idag lägga upp några favoriter från förr, hoho! Lyssna och njut ;)

Fattaru - Första femman (vi som alltid trodde de sjöng om Timmele :p )


Feven - De tio budorden


Feven - Bränn BH'n


Lilleman - Vart tog pappa vägen?


Afroman -  Because I got high


Linkin Park - In the End (och vi kunde HELA texten! och den sitter nästan felfritt fortfarande.)


Eve & Gwen Stefani - Let me blow ya mind

2009

Nu sitter jag och funderar kring vad som kommer vara annorlunda med år 2009 och kommer fram till följande:
  • Jag kommer fylla 20, vilket jag konstigt nog bävar för. Jag vill inte bli äldre. Jag har sån åldersnoja att det är pinsamt. Efter 20 går det bara utför.
  • Jag kommer inte ha något sommarlov, utan kallar mig då arbetslös eller liknande.
  • Jag måste göra massor med val. Viktiga val dessutom.
  • Om allt går som planerat ska det ske ett besök i Paris :)
  • Jag och Linn ska fotvandra, eller något sådant. Helst genom hela Sverige... eller alperna.
  • Jag kommer antagligen ha massa ångest över att inte veta vad jag ska göra, men det är jag rätt van vid, haha..
och nu är klockan 22.22, då önskar jag mig ngt. Så.
Undra hur man tänker om ett år?
Jag brukar använda mig av, "man ångrar inte det man gjorde, utan istället ångrar man det man inte gjorde." I år ska jag försöka att inte använda mig av det, varken så eller omvänt.
Å andra sidan.. det finns väl inte en chans att år 2009, kan slå 2008? Det skulle jag vilja se i så fall, haha!

Nyårsafton i Tranemo(!) var mycket trevlig. Vi spelade Buzz, Så det kan låta och Alias. Man borde spela spel oftare. Gudars så roligt det är! Jag fick massa bilder av suffe, som jag inte sett förut , som anna tagit. Då blev jag glad. För jag har ju som sagt inte många bra på mig sen studenten men nu fick jag det :D

RSS 2.0