Sista dagen i kalla Sverige...

höll jag på att säga och tji fick jag.
Dagen började med att ta med 14 5-åringar på picknick. Det gick mycket bra, även om både vi ledare och barnen höll på att få värmeslag! Därefter blev det en snabb tur, för att ha orkester, sånglektion (som gick bättre än någonsin förut! Hurra!), för tat sedan avsluta kvällen med en konsert med ungdomssymfonin. Det är full rulle! Jag gillar't!

Igår var jag och helge i Borås, hela dagen! Och när vi kom hem var jag ett besök hos mormor, 2 par byxor, 1 tröja, 1 tunika, 1 bikiniöverdel och cirka 700 kr fattigare. Jag är mer än nöjd! En ros till min skatt som så snällt följde sin flickvän genom all valvånda och shoppingångest! Det var trevligt!

Imorn ska jag upp tidigt, jag har nämligen tänkt att jag ska hinna åka och träna. Jag måste ju vara lite duktig, innan all onyttighet kommer. Så klart måste man hinna med att tagga lite också!
Men klockan 19.30 sitter jag i ett plan på väg till Chania, Kreta för att hoppas på lite värmare väder än här.

Hade fint!
Hejsvejs!

Redo

Jag ska nu tillägna ett inlägg till min kära vän tessatossa.
Självklart är jag redo för äventyr. Annat vore löjligt! Äventyr med Madde & Therese kan aldrig gå fel.
Vi måste busa, vara lite vilda, göra lite galna saker. Jag är på. Var hittar vi de mest galna upptåg?
Jag har en grej jag skulle vilja göra, sumobrottning, som denna bild visar:


Vi kanske kan ta motorcykelkörkort och ge oss ut på en tur? Eller vi kan vykla på Visingsö, äta polkagrisar i Gränna, bada i havet eller vad som helst.
Jag är på!
Fler förslag? Någon?

solglasögon, check.

Efter en heldag med Occapella och en urduktig röstcoach, Lars "Lisa" Andersson, tog jag med mig Helge ner till mammas jobb för att kika på nya solglasögon. Det är dags att uppdatera sig lite. Eftersom de hade solglasögoneftermiddag igår med massor mumsig frukt och annat gav det såklart ett lyckat resultat.

Det slutade faktiskt med två bågar, en vit Michael Kors och en svart Diesel. Jag hittade snygga Efva Attling också och en hel del andra färgglada, men då måste man ju matcha med kläderna varje gång så det blev lättast såhär :)
Bilder kanske kommer...

Åter till plugg.

Deklaration inskickad.

Efter lite pysslandes med e-legitimation och annat är nu operation deklaration avklarad. Jag längtar tills midsommar ; )
Fast först längtar jag till nästa torsdag, Kreta är destinationen, närmare bestämt Stefan Village i Agia Marina.
Där det ser ut såhär;





Igår hade jag sånglektion. Åh, det var så roligt! Jag har saknat det! :) Det kändes liksom som förr. Barntimmarna gick bra, 5åringar är fortfarande söta. : )
Nu ska jag dricka kaffe, sen bär det av till simhallen för lite plaskande, därefter ett långt orkesterrep.
Tjipp!

pust, kämpa på.

Nu har jag nog gjort hälften av hemtentan, känns rätt skönt. 2 ½ halv fråga kvar =) Dock hade det varit skönare om inte veckan varit så fullproppad med saker.
Imorn är det en himla lång dag.
8.30-15.00 - Jobb i form av barntimmar och planeringstid.
15.30-17.00 - Orkester 1.
16.00-17.00 - Sånglektion.
17.30-19.00 - Orkester 2. (fast den tåls att hoppa över.)
Så min fråga är lite..när hinner jag stilla min hunger som säkerligen kommer uppstå?

Jag är sugen på att åka och shoppa i Partille om en vecka. Då är inlämningen gjord och packningen inför Kreta kan börja. Då kan det vara kul om man har lite nya fräscha saker att packa:) Igår köpte jag en kjol och en grön/vit-tshirt (till min killes glädje som den hammarbyare han är, suck :)) Kanske kan han följa med som sällskap till Partille?

Sommartorsdagar

Våren är här, sommaren kommer med stormsteg. Sommar innebär som vanligt en tradition;  torsdagar i Borås. =)
Idag blev det offentligt vilka artister som kommer till staden:

25 juni – Vi dansar in Torggatan
2 juli – Alcazar
9 juli – Melody Club
16 juli – Tomas Di Leva
23 juli – Sanna, Shirley och Sonja
30 juli – Rydell & Quick
6 aug – Jill Johnson

Och eftersom Sommartorsdagarna firar 20 år i år blir det två bonus torsdagar;

4 juni – Caroline af Ugglas
27 augusti – Miss Li

Det gillar vi! :) Jag ser fram emot en härlig sommar!

Bara ett litet ord.

Nu blev jag lättad, skönt att höra ett första tjing :) Lycka till i fortsättningen min vän!

22.40 tycker jag att ni ska ta en titt på tv4, närmare bestämt på Misstänkt, programmet som ska byggas på tidningen med samma namn och som jag är en trogen läsare av. Hoppas programmet blir lika bra!
Jag kom just på att jag inte kan sitta här och slösa tid, jag måste plugga!
 5 följande frågor ska besvaras:

  1. Vad skiljer enligt Piaget, sättet att tänka och resonera hos en 5-åring från tänkandet hos en 15-åring? Redogör och ge exempel!

 

  1. Beskriv begreppet anknytning och hur man mäter olika typer av anknytning. Hur kan tidig anknytning påverka senare utveckling och varför?

 

  1. Redogör för utvecklingen av pek-gester hos barn, och hur pekandet anses relatera till barnets språkinlärning.

 

  1. Koppla utvecklingen av Theory of Mind (ToM) till barnets övriga kognitiva utveckling. Vilka kognitiva färdigheter är nödvändiga att ha för att utveckla en väl fungerande ToM. Vad är det som leder till att ToM vidareutvecklas och förfinas under hela uppväxten?

 

  1. Redogör för de förändringar som inträffar under tonåren som gör att identitetsutvecklingen är så central just då. Vilken typ av frågor kring identitet ger dessa förändringar upphov till?

Önska mig lycka till :)
Hejs!

Die Welle

Nu har det iofs gått ett par dar sen denna tyska film sågs, men den måste uppmärksammas.



Die Welle bygger på en verklig tragedi i en skolklass i Kalifornien 1967, med handlingen flyttad till dagens Tyskland. En lärare genomför ett kontroversiellt experiment med sina elever, för att visa hur fascismens mörka krafter fungerar. Men det oskyldiga försöket trappas upp till en okontrollerbar rörelse där våldet plötsligt tar överhanden.

Grymt bra! Och dessutom grymt skräckinjagade att vi, människor faktiskt fungerar så här.

Förövrigt var det väldigt bra musik i filmen också, t.ex. ledmotivet  Was dich so verändert hat med Jan Plewka:


M&M

Jag hävdar fortfarande bestämt att chocklad inte är godis.
Jag är ständigt förälskad i choklad och har en förkärlek till nötter.
Vad är då bättre än en kombination av dessa två favoriter?
Detta är de godaste godsakerna jag ätit. Tyvärr har de inte varit så lätta att få tag på, jag har mest införskaffat en påse då vi varit utomlands. Därför är det ett extra plus att vi åker till Kreta om två veckor ; )





Uppdraget

För några år sen hade jag och min kusin Jospehine väldigt många idéer och vi gjorde en hel del knasiga upptåg, sånt vi aldrig glömmer. En dag köpte jag boken Uppdraget - Boken som förändrar ditt liv, i hopp om att vi skulle ha tid till att göra alla dessa galna uppdrag. Dessvärre, fick vi aldrig tiden vi behövde. Meningen är att man ska göra ett uppdrag varje dag men vi gjorde några stycken lite pö om pö så det blev aldrig så roligt som det borde vara.
Nu funderar jag på att ta upp detta projekt igen. Det får väl i så fall gå utan min kusin eftersom hon befinner sig i Aussie, men jag kan säkert göra om allt när hon kommer hem ;)



Utdrag:

  • Måla en teckning eller tavla som du smyger in, under jackan, på ett museum. Fäst den i en ram eller luta den mot en vägg.
  • Få 10 främlingar att hoppa framför kameran när du tar kort på dem.
  • Korsa gatan så fort npgon du möter ger dig ögonkontakt.
  • Slå ett slumpmässigt telefonnummer och säg, "Gräset är inte grönare på andra sidan, men så varmt, ack så varmt. Låt det bli en läxa."
  • Läs idag alla tidningar uppochned.
  • Ha sönder en spegel, gå under en stege, öppna ett paraply inomhus, låt en svart katt korsa gatan framför dig.
  • Få en bäbis att börja gråta.
  • Gör 10 armhävningar på Mc'Donalds.
  • Skriv ned dina berömda sista ord.
Låter rätt kul va?

En fjärde milleniumbok?

Det skulle inte sitta fel. Fast jag vet ändå inte om jag tycker det är en så bra idé. Stieg Larsson hade tydligen skrivit ca. 2/3 av den. Vem ska isf skriva resten? Slutet fanns ju i hans tankar. Någon annas slut är antagligen inte likadant som i hans huvud. Jag vet hur jag vill att det ska sluta iaf =) Det är ju det är med pengarna också. Vem tar dem? Kommer de verkligen gå till stiftelsen Expo som Stieg Larsson hade tänkt? Jag tvivlar på det. Jaja, jag nöjer mig med att vänta på de två andra först iallafall.

kursslut

Slutet börjar närma sig på barn- och ungdomspsykologin, det medför tungt arbete. På måndag är det seminarie som ska handla om kroppsuppfattning, självbild, ideal osv, det ska bli intressant men förarbetet är dock inte lika intressant. Två feta texter på engelska samt ett bloggutdrag någonstans ifrån. Gudskelov är det på svenska : ) Nästa måndag är det inlämning av hemtentan, vilken jag inte börjat på än. Men det är ingen fara på taket, det är bara fem frågor så det ska nog gå bra.

Nu ska jag jobba lite på barntimmarna, Ungdomsgården osv. i Hökerum, och så har jag sånglektion och orkester nästa vecka så det blir aningen körigt. Varför sker alltid allting på samma gång? När man gått och vilat en hel vår, haha!

Idag träffades jag, therese, viktor och frasse. Det var trevligt. Vi satt på bryggan spelade pog. Kommer ni ihåg? Det var så längesen att jag knappt minns hur man gjorde. FInt väder och goda vänner. Bra kombo :)

Nu har jag installerat ett nytt virusprogram, ska springa och kika på kvällsöppet med Ekdahl nu, Annika Östberg ska diskuteras. 
förresten.. hade min älskling gjort mat till mig när jag kom hem. Det är min kille det =)

kraftansträngning.

Idag har jag varit kreativ och fått massa saker gjort. :)
Min pärla till bil har blivit skinande ren och inte ett gruskorn finns kvar, och ännu mindre damm. Jag gillar't.
Dessutom har jag gjort min bror nöjd genom att leka "bollnudd" på studsmattan och spela jätteplockepinn.
Och just nu har jag precis kommit hem efter en tillfredställande cykeltur till härnakorset, hökeum och tillbaka.
Cykling gör gott, även om jag har en tendens att bli uttråkad, men än så länge är det roligt eftersom jag både cyklat idag och igår.

Imorn väntar shopping i Ullared. Jag ska köpa musik. Jag älskar att hitta massa fynd såhär på våren. Det gör det hela mycket roligare. =)

The Animals - Bring it on home to me.




Oj, så mkt bättre den är i denna version:

Män som hatar kvinnor.

Jag och älskling var på bio igår och såg denna, väldigt braiga film. Ni som inte sett den, gör det! Fast om jag inte läst boken, vet jag inte om jag tyckt att den var lika bra. Men skitsamma. Bara skådespelareliten gör att den är värd att se... Mikael  Nyqvist, Peter Haber. Ingvar Hirdvall, Sven-Bertil Taube, Lena Endre, Peter Eriksson (äcklet från Noll Tolerans bla. ), Marika Lagerkrantz och Noomi Rapace. Kan det bli annat än bra?
Jag längtar till de två kommande filmerna. =)

Trevligheter


I onsdags tittade Es4 på Jack the Ripper och mindes den härliga tiden : ) Det var mysigt!

Igår sammanstrålades trumpetarna + flickvän för att äta mat och titta på film, the Terminal med Tom Hanks blev det. Mycket bra! Eftersom en av oss har blivit lite kär i sin kamera blev det mycket posande, Panoramafixande och lek med slutartid som vi numera kallar det. Jag funderar just på om jag kanske skulle ta och göra ett impulsköp i form av en liknande kamera. Bara för skojs skull och Kretaresan. Hmm, det tåls att tänka på :)
Eftersom en annan av oss har ett väldigt stort målarintresse, med all sin rätt, försåg denne, den siste av oss som vill ha en målarådra, med färger, penslar, stafli och tavlor. Väldigt snällt!

Nu ska jag ut och gå med stavarna. På återseende!

en fullbokad lördag

Idag är det full rulle på stan =)
Är precis hemkommen från att ha sjungit på dubbeldop och ätit massor av god frukt ody.
Ikväll ska Helgis vara med på en gospelkonsert som jag ska kika på, och därefter bär det av till att fira Ida & Ida. Det ska bli roligt! Jag vet dock inte vad jag ska ha på mig. Suck! Det är så tröttsamt,... samma visa varje gång. Jag måste göra ngt åt mina kläder.
Nu ska jag slå in paket och göra färdigt mors tipspromenadfrågor.

Elfsborg - Hammarby
i premiären. Krossa!!!!

Bra låt förresten:
Chris Isaak - We let her down


RSS 2.0