Fallet Linda Chen

Därför kan Mats Alm vara oskyldig. Läs artikeln gott folk http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5863304.ab.
Jag tycker att det finns rätt mycket som talar emot Mats Alm som gärningsman.
Varför välja att mörda när man ska gifta sig och då det väcker mest uppmärksamhet?
Allt de går på är indicier. De har bestämt sig. Det är Mats Alm.
Jag har också bestämt mig. Det är inte Mats Alm. Råkar det vara han iallafall får jag be om ursäkt men just nu är jag övertygad om hans oskuld.
Vore det han, skulle han brutit ihop och berättat vid detta laget, annars är han rå. Riktigt kall.
Jag tycker att det är en skam att en "psykolog" som ser igenom lögner säger att han spelar teater, att han inte menar ett ord av vad han sa. Men för fan, låt det vara osagt istället än att uttala sig när inget är bevisat. Om experten hade sagt att han är trovärdig, då hade ju inte bilden stämt? SÅ det skulle hon ju inte kunna erkänna i så fall.
Det är för jävligt helt enkelt.



Oskyldigt dömd

Nej, jag skulle inte skriva om Mats Alm och Linda Chen, även om rubriken syftar på min åsikt.
Jag syftar nämligen på att andra säsongen av Oskyldigt dömd med Magnus Haglund (Mikael Persbrandt) i spetsen, börjar på onsdag 30 september.
Gillar vi det eller gillar vi det?

Trevliga dagar

I fredags skrev jag matteprov. Det var första gången det har varit riktigt roligt att skriva ett matteprov, haha =)
Efter det åkte jag och Helge till Borås för att kika in höstmarknaden. Det tog väl sisådär tjugo minuter att hitta en ledig parkering. Helt sanslöst vad mycket folk det var. Meningen var väl egentligen att jag skulle titta på utförsäljningen av p4s cdarkiv, men då det ståndet var det minsta av alla och hade mest folk gav jag upp rätt snart. Istället kikade vi runt lite överallt och efter att ha ätit en väldigt god kycklingsallad på Orion och köpt tshirtar åt Helge åkte vi hem. (Jag blev en scarf och två par knästrumpor rikare).
Jobbet väntade nämligen klockan två. Även det var väldigt trevligt. Det är roligt att jobba. Det är framför allt roligt att jobba med kläder :)

Igår var de återigen jobb, det är ju "miljövecka" i uhamn, även om inte det märktes sådär jättemycket direkt. Slutade klockan två, sen vidare till bröllop i möne där Occapella sjöng. Mysigt! Hem och plugga lite. Därefter åkte jag och bror till mormor och spelade bingolotto medan vi väntade på mor och far som skulle komma med tåget 00.30. De hade nämligen varit på hemligt äventyr som de fått av oss i 25årigbröllopspresent. Överraskningar är så roligt minsann!

På hemvägen händer något lustigt. Jag hade skjutsat hem päronens sällskap till Sandhult och hade just kommit in till Hestra när det helt plötsligt kommer en polisbil med blåljus efter mig. Vart han kom ifrån vet i spörs. Mammas reaktion är: Ahhhh! Du skulle ju inte köra så fort... se nu Madde!! Gaaah, panik! Där åker körkortet Madde.. Kör in till sidan då!! bla.bla.bla. (Vadå gå händelse i förvägen, tänkte jag.). Min mor råkar vara en sann pessimist förstår ni. Dessutum är hon hyyper när det gäller!
Hur som haver, jag blev lite konfundersam vart jag skulle stanna. Jag var nämligen mitt i en korsning men visst stannade jag där.. sen tar det ett himla tag innan polisen överhuvudtaget kommer fram till min dörr.
- Körkort och nykterhetskontroll, tack. Är det din bil?, frågar polisKVINNAN
- Hm, nej pappas svarar jag och nickar mot baksätet.
- Det är ok. Tack och hej. Kör försiktigt, säger hon efter att jag blåst mig blå i den där apparaten, himla tur att jag tagit sånglektioner ;)

Exakt så mycket rök mitt körkort. Två veckor kvar av min prövotid, det var minsann på tiden att jag blev stoppad tyckte jag. Jag som hoppades att jag skulle hamna i poliskontroll min första dag som körkortsägare, så att de kunde säga grattis men icke. Och under vilka förhållanden man blev "första-gångs-stoppad" sen, haha.

Jag har lite nytt att tycka om Linda Chen-fallet men det tar jag sen.

Jag hörde en bra låt i natt:



Återigen till labrapporten: Verkningsgrad.

Ny Rättsskandal?

Det påminner mig om Thomas Quick-fallet, vilket är en stor rättsskandal. De har så mycket makt, åklagare, psykologer, ansvarig polis osv. Vill de att någon ska vara skyldig kan de ordna det. Bara sådär.
Ju mer rättsväsendet är säker på att Mats Alm är gärningsman, desto mindre övertygad blir jag.,
Igår till efterlyst hade de hyrt in en specialist som kan avgöra om någon ljuger eller inte. Hon fick analysera hans intervju i programmet. Det gick för långt, men det är min åsikt det.

Nu ska jag åka till jobbet, sen taggar jag för matteprov imorn :)


Medias mördare eller verkligenhetens mördare?

Jag blir mer irriterad för var gång jag är inne och läser på aftonbladet, om försvunna Linda Chen och hennes sambo som är misstänkt och häktad för mord.

Leif GW Persson var den förste som gjorde mig upprörd, till en besvikelse eftersom han är min husgud inom kriminologi. Han sa följande: När killen var med i Efterlyst var jag 90 % säker på att det är han, när han började uttala sig i media blev jag 95 % säker. Efter att han hittat sin fästmö död blev jag 99 % säker. Dessutom sa han "En oskyldig är totalt jävla ointresserad av att sitta och lipa i en tv–soffa. Han lurar inte en käft”.
Där är vi idag.
Med all respekt för denne fruktansvärt kompetenta gubbe, man kanske inte alltid ska gå på statistiken. Visst, det är i ca 90 % av fall där kvinnan försvinner hennes pojkvän/man som är gärningsman. MEN, det finns undantag även här. Och någon som Leif GW Persson borde anse att "Man är oskyldig tills dess att motsatsen är bevisad". Motsatsen är på långa vägar inte bevisad än.
Det som gjorde mig upprörd senast är denna artikel: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5842196.ab, där ytterliggare expert yttrar sig och redan har dömt Mats Alm.

Media är väl den viktigaste faktorn i fall som dessa, hur många liv förstår de egentligen?
Vi minns morden i Arboga, där barnens pappa var misstänkt för morden. Han släpptes och det var frid och fröjd. Men hur är hans liv idag?
Jag hoppas nästan att Mats Alm är skyldig, han kommer få ett helvete efteråt annars. Antagligen ett större helvete än om han är skyldig. Då följer han ju iallafall normen.
Bildar media mördaren, sätter en gärningsmanna-status på honom, liksom de sätter en offer-status på Linda Chen. - "Hon blev tvingad att skriva på testamente", "Hon ville gifta sig, inte han""Han satt och drack öl på deras tänkta bröllopsdag".. osv..

Jag är inte övertygad om att han är gärningsman, men om det är för att jag vill tro gott om folk eller om det är av realistisk orsak jag inte. Jag tycker definitivt att det skulle finnas mer belägg för att det är han, det finns brister men polisen säger ju att det finns mer att gå på så vi får väl se. Och visst finns det även brister i hans berättelse och var var han under 72 timmar?

Detta borde väl vara ett inlägg i min andr blogg, men den ligger på is sen lång tid tillbaka så det här får duga.
Jag fick iallafall ventilera lite. Efterlyst ikväll ska bli spännande.

Fest på g

Idag har festkommitén sammanstrålat och planerat för fulla muggar. Elisabeth hade till och med bakat GI-bröd till mig. Mumsigt värre! Första gången på flera månader jag åt bröd, haha :)
Förhoppningsvis blir det en mycket rolig jubileumsfest den 17e oktober. Vi ska göra vårt bästa.

Ikväll ska vi återigen titta på den dåliga dubbningsserien, kommissarien och havet. Har man läst böckerna är det nästan ett måste. Tyvärr ska man kanske tillägga men eftersom de inte är gjorda för svensk tv är det okej ;)

Omelett ikväll kanske?

Patrik 1,5

En mysig film, som jag tittat på i min ensamhet ikväll, medan min bror spelat Lego Creator, haha! Gustaf Skarsgård är grym och jag har velat se den så länge, men inte kommit mig för.

Nu ska jag sova, för imorn ska festkommitten sammanstråla hos Elisabeth i Borås och innan dess måste jag plugga historia, gå en morgonpromenad, förhoppningsvis skriva en labrapport och äta mat :)

Förresten, idag var melodikrysset helt på min nivå. Det gillar jag!

Man blir så glad av Olas låtar, och det är så mycket sommar och fest! :)
Natti

ett äventyr med shopping

Igår var jag och Elin i Jkpg. Det var trevligt. Vi upptäckte at vi åkt dit på rätt dag, det var nämligen skördefest och typ som en höstmarknad fast inomhus. Några fynd hittade vi och lagom till IKEA vässade vi shoppingfingrarna ytterliggare lite grann. =) Det slutade med att vi bar iväg en 2 meter lång cdhylla på axeln. Kvinnor kan! Den passade dessutom perfekt i min bil. Det var skoj, skojigare var det iofs när vi skulle bära ut det.. frågan är om vi hade mest kul eller om det var folket som såg oss? haha!
Jag kom iaf hem med en cdhylla och en speciell galge som jag kan ha mina scarfar på! Som jag letat efter det.. :)
Vi åt en underbart god sallad också, den rekommenderas..

I morse när vi skulle åka till Occapella och hade satt oss i bilen, var det något som var fel. Mycket fel. Felet stavas P-U-N-K-A. Kalasknasigt eftersom inget märktes igår.
MEN! Elin, vi ska tydligen vara glada att vi inte krockade igår sa paps... Däcket var ingen vacker syn nämligen. Så det var väl helt okej att få punka här än någon annastans, på en stoor väg.
Vi var, hur som helst, tvungna att komma iväg.. ett låååångt styrelsemöte väntade. Mer än så behöver väl inte sägas, haha!

Hur blev Sverige en stormakt på 1600-talet? Det är min uppgift att ta reda på kommande tid. (Y).
Tvtips för ikväll?

Lite träning nu kanske.
På återseende.

Comeback i idol?

Jag läste precis att Bengt Dahlqvist, även känd som Daniel i Skilda världar, ska söka till idol ikväll. Det tyckte jag var lite roligt, fast är han inte lite gammal nu för tiden? SKa bli spännande :)

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/idol2009/article5811596.ab


Idag är jag på humör för Pink.

Underbar låt

Jag tänkte på Ida och såg henne strosa runt i Berlin.

Då tänkte jag också på en sjukt bra låt med Sugarplum Fairy.

In Berlin, och Ida, jag tror du gillar den :) Saknar dig!

Kycklingsoppa

Jag har fått min bror till att göra en kycklingsoppa, nästan helt själv. Jag bara lagade till det ;) Helt fantastiskt tycker jag. Dessutom blev det supergott! Kan det bero på morötterna ifrån vårt land? I think so. Mumma!

Strax väntar jobb som vanligt. Det är kul, framför allt när det kommer massa nytt som man kan lägga vantarna på! =) Imorn är det tjejkväll på stan. Komsi, komsi!

Blir det något Jkpg på fredag, Elin?


FIlmkväll

Igår var jag och Maria hos Rasmus, det var trevligt. Man får ju passa på när alla är hemma ;)
Vi såg Wallander - Tjuven. Bra! Även om vi kanske missade viktiga delar pga av allt prat, haha. Vi han också titta på Prom Night, en rysare som var rätt förutsägbar...och jag som inte sett en rysare på år och dar hade mest en kudde framför näsan =)

Jobbat idag och det var sååå mycktet att göra. Kanske berodde det på grabbkvällen? :) Efter jobbet åkte jag och Helge till Gällstad och jag åkte faktiskt därifrån tomhänt, sånär som på ett par knästrumpor. Helt okej, väldigt okej!

Anders Svensson,

spelade sin 100e landskamp ikväll, han är bra den mannen :)
Men ibland undrar man om Sverige över huvudtaget kan spela fotboll? Jäkla klantarslar.

Idag har jag blivit ett bord rikare. Marita skulle åka med det till tippen, det tar för stor plats i affären, men det fick inte plats i bilen, så jag sa att jag kunde ta det och vill jag inte ha det slänger jag det. Men jag tror minsann att jag sparar det, haha! =) Det kan väl alltid komma tlll någon nytta.

Jag har hunnit med min första mattelektion på flera år idag också, guuud så onödigt. Mer än så säger jag inte. Imorgon väntar naturkunskap, träffa monica, kanske luncha med elin, jobba och occapella. Full rulle, över varje kulle (y)

Jag hörde en bra låt med Lily Allen, tyvärr kommer jag inte ihåg vilken. Ska klura på det tills imorgon. :)

God natt!

Lunch

Det blev godare än jag trodde. Ugnsstekt lax med halloumiost, underbart gott! :) Och så lite linfrön på detta, med creme fraiche till. Mumma!

Jag hör nu att åklagaren yrkar på 4-års ungdomsvård i Sturebyfallet. Det får mig att tänka på en annan typ av vård. Nämligen den rättspsykiatriska vård av Thomas Quick på Säters Sjukhus. Den kostar 5000 kr/ dygn och har hittills nått en kostnad på 31 000 000 kr. Det är rätt mycket pengar, speciellt om han är oskyldig till alla mord. Vilket jag, iallafall, är övertygad om.

Virka amigurumi!

Se så fina saker man kan virka:


Jag får lite infall ibland. När jag hittar något som verkar intressant, vill jag lära mig det nu. NU!
Så därför hade jag tänkt att beställa denna bok alldeles snart, även om det inte finns överskott med tid i höst men skam den som ger sig ;)
Det är synd att jag inte kan virka bara, men tydligen får man lära sig det i denna bok också. Det gillar vi!

Peter Johansson

Det är inte för inte som denna kille är musikalartist...sjuuukt grym!
Så bra skulle jag vilja vara (Y) =)
Lyssna och njut.


Förövrigt är det den förstnämnda sången som occapella sjunger imorgon på Rotarygalan :)

Jag hade en tanke.

Jag skulle skriva en deckare, jag skulle. Det var ett av många mål.
Har jag tiden? Inte direkt, det gör mig lite småsur. Jag var så pepp på det, men nu rinner det bara ut i sanden istället. Jaja, jag får väl nöja mig med att plöja igenom alla mina böcker så länge då, i väntan på bättre tider.

Jag läste igår färdigt en bok av Åke Edwardsson, Himlen är en plats på jorden. Så jäkla tragisk så det finns inte men bra var den iallafall även om slutet inte var min favorit. Kanske ska man skriva om det? ;)
Nu har jag börjat på boken jag fick i födelsedagspresent av Helge. Thomas Quick är död. En bok som handlar om dialogen mellan Thomas Quick, numera Sture Bergwall och hans bror samt rättsskandalen kring Thomas Quick.. hoppas den är lika bra som jag tror den är.

Nu ska jag äta Qournfärs med fetaost och sallad, mumma!

Jag får liksom ingen ordning på mitt liv.


Johan Glans World tour of Skåne.

Han är så jäkla skön!
Jag skrattade nästan ihjäl mig ibland, när jag och frasse satt och tittade på showen på hans mediaspelare med hörlurar. Oscar och Victoria hade nog inte lika roligt där fram i bilen ;)
En bra sammanfattning:

På tal om humor... Claes Malmberg kommer till Folkan på Borås. Jag är där!!!



"Gå och bajsa, så ska du se att allt blir bra!"

en tröttsam tankeprocess.

Jag har nått mitt mål. Målet jag satte för säkert två år sen, lite drygt kanske, men inte tagit itu med förrän för ett tag sen.
Är jag nöjd? Nej. Nej. Och åter nej.
Tanken är snarare värre nu än tidigare, vilket jag är rädd för.
Det kanske bara blir värre och värre, vad händer då?
Jag orkar inte tänka på det hela tiden. Varje dag. Varje ledig stund. Så fort det dyker upp är jag där. Inte mer. Inte mer. Inte mer!
Jag kan bara hoppas att det går över, vilket jag tvivlar en aning på.

Nu ska jag laga spenatsoppa.
Hoj!

Husgud

Martin Stenmarck är min husgud. Han är grym! Allt han gör är så bra, helt otroligt. Alla texter är så äkta, så rena, så ärliga.


Marit Bergman och Florence Valentin



Det är bra musik.
Nu ska jag träna.
Hej.

En överraskad förfrågan.

Jag sitter och pluggar matte. Telefonen ringer. Det är Lars-Eric, en av två kantorer i södra ving.
"Jo, jag har en liten förfrågan, jag undrar om du är intresserad att ta över min kör Parentesen? Jag ska nämligen sluta tills årsskiftet."

Spännande måste jag säga. Frågan är väl bara hur uppbunden man vill vara redan nu? hade det varit fem år framåt i tiden så hade det varit en annan sak. Dessutom tvivlar jag på att mina pianokunskaper är tillräckliga, haha. Men det löser vi om det skulle bli aktuellt :p.
Det blir nog inte någon körledare av mig riktigt än, men smickrad över förfrågan är jag. :)

RSS 2.0