Kriminologisk analys

Och så var det det där med att välja igen, och min trogna efterföljare; Min beslutsångest.
Det är ju nästan ödets ironi att man ska få välja på alla intressanta ämnen i ett intressant huvudämne.
Så förslag tas tacksamt emot om brottstyp, brottskategorier etc. som man kan skriva sisådär 8-10 sidor om. Dessutom underlättar det väl om det är relativt lätt att hitta info om. Och för guds skull, ett ämne som gör att jag slipper plöja mig igenom engelskspråkig litteratur i överflöd.

Jag har en idé ;)

Fyrvaktaren

Nu har jag läst ut Camilla Läckbergs sjunde bok, Fyrvaktaren.
Vart får hon all sin fantasi ifrån? Helt otroligt. Historierna är så komplexa och.. avancerade.

Nu har den moderna brottsligheten satt igång också. Hoppas det kommer gå fint. Efter den 7e juni har jag skrivit en kriminologisk analys. Det är lite tufft =)

Jag har köpt nya skor idag(!) och ett par shorts, jag är så sugen på solsemestern nu.
Visserligen har jag redan precis såna här, men de är utslitna så det fick bli ett par nya :)

Liten vårvisa

Nu dansar våren omkring i backen med ljusgrön hatt och i blommig kjol.
Hon svänger lustigt omkring på klacken och strör ut sippor och blå viol.
Och myggor surra och humlor murra, och fåglalåten är hög och gäll,
och nu drar myggan sitt strå till stacken,
och göken ropar varenda kväll.

Sommartorsdagar 2010

Nu är det snart dags igen. Det roligaste numera är nästan att titta på alla småttingar och tänka "Precis sådär var jag också...haha"
Man var så stor när man satt på bussen in till stan med fritidskortet i handen. Fast man bara vara 12 år.  Det var något heligt med det.

Igår blev artisterna klara:

1 juli - Erik Grönwall

8 juli - The Playtones

15 juli - Mange Schmidt (Glassigt!)

22 juli - Nanne Grönwall & Timotej

29 juli - HEAT

5 aug - Salem Al Fakir

12 aug - Sven-Ingvars

Vad vore sommmaren utan torsdagar i Borås?
Ikväll är det tjejkväll i Uhamn! Massa fina erbjudanden i butikerna. Modegaraget har 20 % på hela sortimentet och massa fina vårnyketer! Och vårt nya märke MEXX har precis kommit med en första laddning, skjortor! Komsi! =)

Idas stora dag

Nej, inte idag. Men igår, då fyllde Idis 21, och det firades så klart med glass (!) och förutom Ida som sällskap, även hennes små yrväder Amanda och Olivia. Barn är väl för härliga ;)
Jag blev överförtjust när vi i måndas fick en laddning långa vårlinnen till jobbet. Det stod Ida över hela lådan!

Efter besöket hos Ida åkte jag vidare till Cityföreningens möte. Vuxenpoäng på det kanske?!

Jag snor Idas bilder..(Jag saknar dock de snygga på Olivia!?)
.


På tal om bilder, så måste jag få tummen ur och fixa bilderna på min kamera, speciellt alla luciabilder... För snart ska vi ha återträff! Om tre veckor, hurra! =)

Idag har jag nästan överträffat mig själv. Kl 9.25 ringer min jobbakompis och säger att hon är sjuk. Jag satt med ett vitaminglas, klädd i träningskläder och skulle precis ge mig ut. "Ok, jag skyndar mig".
Kl 10.01 sätter jag nyckeln i låset på Modegaraget. Då har jag under 36 minuter klätt på mig, sminkat mig, gjort i ordning frukost bestående av två kokta ägg, en smörgås med skagenröra och fil som jag packar ner i väskan för att avnjuta på jobbet samt kört drygt två mil i min bästa bil.
Är inte det imponerande så säg? Vart tog min beslutsångest vägen, haha!

Oskydligt dömd

En av mina många favoriter är på tapeten igen.
Oskydligt dömd säsong 2 är släppt!


Nu väntar vi på Johan Falk med Ida i luren :)

Fixarlördag!

Jag har minsann städat alla mina rum idag, i en rasande fart dessutom! Så jag känner mig rikitgt effektiv... tänkte att jag skulle hinna göra lite musikteori för det lär jag inte hinna när Modern Brottslighet börjar. På tal om det, Quick-skandalen luckras upp, snaran dras åt och falluckan öppnas. Vilken jävla komplott! Helt otroligt.

Med arvingarna på högsta volym <3

Jag och Ida var riktigt fräna städerskor med converse ;) Haha!

Tillfällig lokalvårdare

Idag har jag sjungit på våffelcaféet i Hökerum. mumisga våfflor. :) Det va väl inte det bästa jag gjort men jag och L-E övade bara en timma igår och han hade mycket i tankarna, så efter omständigheterna så gick det fint.

Och imorgon ska jag börjar mindag klockan 7 och vara lokalvårdare tillsammans med Ida. Hoho, ända till kl 13, sen beger jag mig till mitt eftermiddagspass på modegaraget. Ska bli skojigt.

Jag har varit ute och sprungit i eftermiddag. Jisses vad skönt. Och det gick mycket lättare än förra året ;) Men mina fötter måste jag komma underfund med också..suck.
Det blir väl till att åka till fotspecialisten, springa på ett rullband och införskaffa ett alldeles för dyra skor. Men om det gör att jag kan springa ohindrat så får det vara värt det!

Buddy Holly - the musical

I lördags var det en D-day. (Ja, förutom melodifestival alltså,) Jag och mor min begav till Jkpg för att titta på Buddy Holly - the musical med Brolle i spetsen.
Mycket mycket bra. Tyvärr var det lite som att titta på bio eftersom scenen var så långt bort men man hörde ju bra iallafall :) Och musiken är så härlig så man vill bara svänga sina lurviga i en riktigt bugg...(om jag ändå kunde bugga...)




Beslutsånget

Kreta eller Rom?
Rom eller Kreta?

Jag kanske ska strunta i båda, så jag slipper välja ett.
Musikaltiden är över för denna gången. Igen. Oj, vad tiden går. Nu har jag varit nostalgisk nog, tillbaka till verkligheten.
God natt!

Vi kan inte flyga för vi är inga sniglar

Jag har nu satt in två nya garderober i mitt rum, (eller ja, min familj har), som nu står redo att fyllas med fräscha vårnyheter! Så nu kan jag ha ännu mer kläder, hurra! =)

Jag har också fått min beställning från adlibris,
Hanteraren, Thomas Quick - Rättsskandalen, Malexandermorden, GI-receptbok, Konsten att läsa tankar, Molnskådarens guide, Mia Törnbloms självbiografi, Hypnotisören och Den dubbla tystnaden. Icke att förglömma, att jag fick en adlibris-tygpåse också ;)

Det är bara två föreställningar av musikalen kvar, sen kan jag återgå till det normala. Se den, om ni inte gjort det!

Imorgon väntar Borås med Elin & Malin efter jobbet.
Hej!

Mina trumpetvänner

Jag kommer till t-holm lagom till genrepet ska börja. Orkestern börjar gå.
Väl på plats i aulan, krånglar en ventil på trumpeten. Ah, lite olja kanske. Frans ger mig olja. Inget händer, den sitter som ett berg. Går inte rubba.
Shit, vad gör vi? Frasse har sin mobil med sig och skickar diskret ett sms till Oscar, "Vi har musikal, Maddes trumpet har pajat. Kan du komma hit med en reserv?"
En minut senare, "Klart jag kommer, jag åker på studs!"
Tre minuter senare går jag ut lite smidigt och möter Oscar som kört ända fram till dörren. Oscar och hastigheter...det hade nog gått undan.
Vad vore jag utan mina trumpetnissar? Mina favoriter!

Imorgon efter jobbet ska jag och hjärtat åka till Gällstad, sen är det preimär! Trollkarlen från OZ.

Natt!

Ljuva morgon.

Jag börjar gilla det där med att gå upp tidigt för att hinna med massa saker. Även fast jag inte gått upp ås värst tidigt idag, cirkus åtta. Men jag skulle vilja gå upp klockan sex eller så. ;)
Jag har iaf hunnit med och tränat, ätit, spelat piano och kopierat noter.. OCH beställt Luftslottet som sprängdes för 77 kr på Elgiganten. I like!


Notböcker

Jag har verkligen haft noll inspiration till vad jag ska sjunga på våffelcaféet om två veckor, men efter orkestern i morse stannade jag kvar och tittade i massa notböcker, nu har jag fått lite inspiration och ska kopiera innan jag åker iväg imorgon. Pust, det var skönt.
Och när jag i mitt letande fick lite Patrik-Isaksson-känslor blev jag lite sentimental.


Han har gjort en underbar duett med Helen Sjöholm, Hjärtat vet mer än vi. Lyssna om ni får chansen.

Efter en lång dag med orkesterX2 och jobb är jag aningen trött så...
God natt!

Visst finns mirakel

Jag behöver noter.
Visst finns mirakel med Sussie Tapper, någon?
Finns i Vispop 15.

Back, back, back.

En fruktansvärt dålig bloggare är vad jag är. Suck, jag har inte ens haft ett behov av att blogga den senaste veckan. Det har hänt alldeles för mycket för att jag ska orka skriva om allt, men en snabbis kanske jag kan mäkta med.
Igår var jag och mamma i Kinnarp och köpte sommarskor (tänkte jag skulle använda dem när jag går till jobbet imorgon (Y))
I lördags efter jobbet åkte jag och Ida till Borås för att se på bio, Shutter Island blev det. Och jag har nu insett att mina biobesök kan räknas till fyra detta året. (Det går bra det där med att gå på bio minst 1/månad.) Mycket knepig film och jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag tyckte den var bra eller inte. Jobbigt när man kan välja bland tre slut...
Vi fördrev även lite tid på Coop där vi köpte böcker =)
Vi har haft vårkampanj på jobbet vilket har inneburit dubbelt jobb, och bara en kort orkesterövning i fredags morse.

Min bil gick igenom besiktningen, (min ford, det är grejer det). Men jag undrar vad som hade hänt om gubben i mötande bil inte varit uppmärksam på att jag låg på hans sida av vägen minuterna före besiktningen? Jag hann tänka, "Fan i helvete, jag som ska besikta bilen, jag kan ju inte komma med en krockad bil". Men lyckligtvis väjde han in i en snödriva och med hjälp av lite starka karlar + en Madde var han lätt(?) uppe på vägen igen.

Det var förra veckan i korthet.
Nu ska jag belöna mig med ett långt pass på crosstrainern efter att jag gjort massa musikteori.

Denna veckan blir aningen fullspäckad...



RSS 2.0