Student 2008

Den sista veckan gick fort. Väldigt fort. För fort till och med. Men oj, så skoj det har varit.
Balen var helt underbar. :) Vad glad jag är att jag gick. Hade gärna gjort det en gång till. Iaf gå genom stan, åh! Annars är man i centrum för musiken, men vara i centrum för att man är snygg.. Det är helskumt, haha. :) Jag ser fram emot diverse cocktailpartyn framöver, där den tjusiga outfiten kan komma till användning.
Studentkampen slutade med en tredje plats för esteterna. Det duger väl i krig, även om allt annat än vinst är en förlust egentligen.
Hembesök hos Majvor var mycket trevligt, es3 och lärare. Kubbspel, sång och väldigt god mat. Lyckat! : )
Studentlunchen var den typ tredje "sista" måltiden vi hade ihop. Vårt bord var lätt snyggast :) Underhållning i form av sång från therese och Stefan Johanssons stod på programmet. Det var najsbajs!
STUDENT. Jag finner inga ord. Det var helt perfekt. Lastbilsröjet var helt klart det bästa. Åh, jag skulle ha kunnat åka omkring i timmar. Helt underbart. Champagnefrukosten var svingod, samlingarna i musiksalen var så mysiga och många, många tårar fälldes och flera tal hölls. Avslutningen i Sim & Sporthallen hade världens bästa stämning, och hem var helt underbar att sjunga. :) Kvällen blev lyckad, även om vi aldrig kom till varken hotellet eller pluto. Jag gillar mina klasskompisar! :)

Nu är det iaf slut och sånt är livet.
Början eller slutet, vem vet.
Det är iaf andra saker som tar tag i mina tankar.. och mitt hjärta. Hur det går och slutar återstår att se.

Dagen före

Imorn ska jag gå på bal. Det är helt sjukt.
Klänning, handväska, håruppsättning, festsminkning och nagellack! Det är så mycket Madde. Nooooot. Men kul ska det bli. Undra om man blir snygg? Den som lever får se, hoho.
I övermorgon övermorgon är det hejdå skolan, hej livet. Undra vad som händer?
Den här ovissheten gör mig ganska deppig. Hm. Med hjälp av annat också.

the winner takes it all


Åh, jag verkligen älskar denna versionen!
Freddie Wadling och Sebastian Öberg - The winner takes it all

Thirteen Senses - Thru the glass

I wanna take a walk, rain cloud, coat on
And the wind is blowing from the south
I wanna climb a rock from bottom to top
And nothing's getting left behind

I wanna hear your voice call me, call out loud
When you talk to me I'll hear you out
I wanna space it out, too close, move on out
It's all around for you to see
Yeah, it's all I wanna see
But there's such a lot of baggage

You got us into this, so get us out of this

Get us out of this, get us out of
You got us into this, so get us out of this
Get us out of this, get us out

Oh, get us out of this
Oh, get us out of this
Oh, get us out of

I wanna lose control, look down, scream out loud
Let the others sort it out
I wanna be impressed with everyone, yeah
Everyone give all the best

balsmink, tankar, vad mer?

Amanda har umgåtts med mig ikväll. Eller snarare mitt ansikte kanske. Vi har testat balsminkningen inför tisdag. Hon är värsta proffset och värsta noggrann. Det kommer bli kalasbra! Dessutom är hon världens underbaraste också : )

Åh, just nu verkar alla rum vara för små för mitt tänkande. Det är ju helt sjukt. Var jag än är, grips jag nästan alltid av panik och måste ta luft. Vad är det som händer?
Det är en vecka kvar, det är alltså läge nu?
Suck. Det är nog allt vad jag kan få fram för tillfället.
Jag känner mig nog snart lika panikerad som i höstas, fast det är inget jag strävar efter direkt. Absolut inte, snarare tvärtom.

En vecka.
Måndag - Vett och etikett
Tisdag - Bal. Jesus Amadeus. Den enda chans(/risk?) ni har att se Madde i klänning och väääldigt feminimin är 17.30. Jag lovar, det kommer inte att upprepas och det blir absolut ingen vana.
Onsdag - Studentkamp. Es3, vi är faktiskt bra! Speciellt tillsammans ;) Och avslutning hos Mentor Majvor.
Torsdag - Studentlunch.
Fredag - The bitter end, liksom. Tack för tre bra år. Nu är jag lycklig över att jag inte bytte. Och att kommunen inte släppte mig till Skara.

Imorn bär det av till Liseberg, skönt. Avkoppling. Lägg ner tankeverksamheten.

Pluffsen, Plutten, Piff, Älskling, Anneli, Olsson, Lisa

Kärt barn har många namn, och visst är hon ett kärt litet barn, den där Lisa Anneli Olsson.
Henne gillar jag iaf. Och tre år har gått väldigt fort och är egentligen inte så mycket. Ändå känns det som om jag känt henne hela livet. Visst är det tufft?
Men de där tre åren är snart slut. Vad som händer då, vet ingen. Hon åker till Tyskland, det vet vi iaf. Det vinnande konceptet, tar det sitt slut här?
Förhoppningsvis inte.
Jag vill vila på din mage, i en solig hage.
Håll min hand, i ett annat land, på en solig strand i varm sand.
Jag tycker om dig! Mycket!
Tack.


vimmelkantig.

Det är nog det rätta ordet. Det är precis så jag känner mig. Vimmelkantig, förvirrad och fylld av vemod. Jag förstår ingenting. Verkligen ingenting.
Dagen har varit ganska bra. En trevlig stund med jörgen där betygsättning i fyra kurser gjorde mig en aning gladare. =)
Därefter hade jag min allra sista trumpetlektion. Det var jobbigt. Riktigt, riktigt jobbigt. Vi hade nog lektion i en timma och sen tog det väl en kvart att säga hej då. Man ville liksom inte gå, ville inte att det skulle ta slut. Kan det inte bara få vara som vanligt? Jag är rädd att jag inte pallar. Monica sa på den sista sånglektionen (!) igår att veckan efter studenten kommer att starta med en djup depression, iallafall brukar det vara så för en del. Jag känner att jag tillhör den delen. Usch, jag vill bara dra just nu. Det är för jobbigt, allting.

Jag har tappat fotfästet. Jag klättrar på väggarna. Jag flyger fram. Jag går sönder. Jag går itu. Kan det inte bara komma lite fågelkvitter som man förstår? Eller man kanske inte vill förstå?
Hur som haver, är jag väldigt tacksam och oerhört glad att jag har en ballerina, som lyssnar och bara gör mig lugn genom att bara vara. :) Åh, vad glad jag blir!


Forgive, sounds good
Forget, I'm not sure I could
They say time heals everything
But I'm still waiting

I'm through with doubt
There's nothing left for me to figure out
I've paid a price
And I'll keep paying

I'm not ready to make nice
I'm not ready to back down
I'm still mad as hell and
I don't have time to go round and round and round
It's too late to make it right
I probably wouldn't if I could
'Cause I'm mad as hell
Can't bring myself to do what it is you think I should

Can't you just get over it
It turned my whole world around
And I kind of like it

Kopierat från tessatossans blogg, rent av.

Det var så klockrent att jag bara måste kopiera det!
Sommaren får gärna dyka upp snart! Blink!

"Då Maddan-Paddan överträffat mig gång på gång med nya inlägg är det dags.
Nostalgitrippen idag togs vid strandpromenaden, dessa återkommande gamla kärlekar vi haft i våra liv. På den tiden då vi hade några höll jag på att säga, men det var kanske att låta väl dramatisk, så jag nöjer mig med att tillägga på den tiden så våra liv sammanföll mer frekvent. Det var tider det. Ack ljuva vår då alla känslor ligger i luften.
Om jag förstår det rätt finns det två fåglar i min närhet som dras till varandras sång, och vilken skönsång det är. Inte någon entonig stämma, nej här svänger det rejält.

Annars består vardagen mest av tentor och diverse, och ibland en snabb tanke till vårt smulande monster. Kexet eller Monstret, tills skadorna försvunnit (om det nu inte bildats hemska ärr i den där spruckna läppen) så blir han en blandning: Kexmonstret. Men med eller utan bestående men så gillar vi Smularn. We do indeed.

Med sommaren sätter förövrigt TeMa FraVik sina planer i verket: Enhälligt bestämmer jag att vi ska ha trevligt, grilla, åka till liseberg, bli mästare på matlagning och självfallet titta på film hela nätterna. Hällstad is vår nya hometown så att säga. :) Dock blir det inga bad i svenska vatten. End"

Jag hälsar dig så välkommen till Hällstad, känn dig som hemma.
Men det här med love is in the air, therese, det behöver vi nog prata om. De här fåglarna skulle vara intressant att titta närmare på. Över en kopp kaffe? eller choklad för din del! :)

trumpettenta

Åh, den gick bra. Och jag blev glad. Helt plötsligt är det kul att spela trumpet och jag övar kalasmycket. Jämför med förut iaf. Spelglädje har inte funnits på länge iaf :) Åh, jag sprudlar!
Jag har också hälsat på monstret viktor idag, haha. Värre monster har jag sett ska väl tilläggas.


Någon form av panik börjar infinna sig.  Jag vet ingenting, varken ut eller in. Jag är lika förvirrad som Doris i Hitta Nemo. Det är svinjobbigt. Vart ska jag ta vägen? Jag var verkligen inte ett dugg förvirrad för bara några dagar sedan och det var såå skönt. Tyvärr varade det inte speciellt länge.
Kan en trappa och hiss mötas? Jag tvivlar på det.


kör&orkesterresa i Tyskland

Frissefrasse hade också laddat upp ett klipp från Tyskland förra året.
Det var minnen det.

Hej Polen!

Frasse har laddat upp vår version av "Hej Polen!" från kör&orkesterresan på bubblare.se


Vi hade väldans kul, sista kvällen på vårt rum i Polen! : )
Linn, jag, Therese, Josefine, Kristin, Helge, William, Viktor & Frasse. Ingen jag glömt va?

rättskunskap

Jag kom på väldigt sent i natt att jag faktiskt kan göra min vän tessatossan en tjänst att påbörja hennes arbete i rättskunskap. Dessutom gör jag nog mig själv en tjänst också. För just nu har jag väldigt mycket åsikter om både den ena och andra domen i Sverige.

I tingsrätten, angående mordet på Riccardo Campogiani, friades en kille, en dömdes till ungdomsvård för anstiftan till misshandel och de andra tre fick sluten ungdomsvård i tre år för grov misshandel, misshandel och vållande till annans död.
När detta överklagades till hovrätten, fick alla de dömda mildare straff. Killen som dömdes till ungdomsvård friades helt och för de andra sänktes straffet från tre år till ett års sluten ungdomsvård. Ett år! Jag tycker det är helt befängt!
De säger att det inte går att bevisa vem som gjorde vad osv. Men det dessa fem pojkar som var inblandande och Riccardo Campogiani är död, oavsett vem det var som gjorde vad. Uppenbarligen är det på grund av de fem  och det borde leda till större konsekvenser än friande domar och ett års sluten ungdomsvård.

 I fallet Rödeby, där pappan till en utvecklingsstörd kille sköt ihjäl en 15-årig pojke och gav hans 17-årige kamrat livshotande skador, förkunnades domen för några dagar sedan. Den 50-årige pappan friades helt. Han behöver inte betala skadestånd och får dessutom tillbaka det hagelgevär som han släckte15-årige Simon Söderbergs liv med. Visserligen hade de här pojkarna trakasserat 50-åringens familj under en lång tid. Men det är en ganska väsentlig skillnad mellan trakasseri och mord. Dessutom ska mordet, enligt vittnen, ha varit en ren avrättning. 15-åringen står på knä framför pappan och ber för sitt liv, trots det skjuter han iskallt honom i bröstet. Tingsrätten menar att 50-åringen var psykisk sjuk när han sköt, tro fan (förlåt) att man är det om man avrättar ett barn som ber för sitt liv en meter framför sig, men att han inte är det längre. Tvångsvård kanske? Vad är det som säger att denna psykiska störning inte återkommer om liknande situtationer uppstår i framtiden?
För mig är detta en av de sjukaste domar jag hört talas om. Det är skrämmande!
Att skjuta ihjäl någon måste få sina konsekvenser, rättsliga påföljder. Hur lång tid kommer det annars ta innan var och varannan människa tar lagen i sina egna händer och hänvisar till "Men pappan i Rödeby fick till och med tillbaka mordvapnet." Jag vill inte veta i vad för samhälle mina barn kommer at uppfostras i om det fortsätter såhär.
Tack och lov att domen ska överklagas.

Totocover <3



Howie Day - Africa
Han är sjukt grym.
Kolla färdigt, han sparar det bästa till sist!


kändisar på stan och fikaansvar

Igår var vår sista vårblandning, någonsin. Iallafall officiellt ;)
Det var också sista fikaansvaret. Haha, kanske är tur med tanke på min smidighet i köket. Denna vecka har jag nämligen lyckats med följande: välta sockerbitslådan och kaklådan, knuffat ner körens bullar på golvet, fixat översvämning och ballat ur på kaffemaskinen. Dessutom har jag fått securitas att göra ett nattbesök på tingsholmsgymnasiet efter att jag varit inne och trevat i ett larmat kök. Dock ska det tilläggas att jag och Anna är ett väldigt bra team, när det gället fikaansvar. Synd att man ska behöva splittra ett vinnande koncept!
Det blev en lång natt efter vårblandningen. Städningen var väl klar sisådär vid tolv. Därefter åkte vi till vardagsrummet, för att sedan dra vidare till sjön där folk var och grillade. Efter en stund begav vi oss till Tina & Anton för att kolla på film och äta glass. Så mkt till film vet jag dock inte om det blev, då typ alla somnade. Så 02.40 bestämde jag och Tessatossan att det var dags att skjutsa hem Ellie & Tim, till Vegby resptektive Limmared. Det tog sitt lilla tag, men man kan ha mkt intressanta och djupa samtal halv fyra på natten. När vi kom tillbaka till Uhamn möttes vi av morgonljuset och fågelkvitter. Jag satte mig i bilen och var hemma vid 04.20, haha. Trevligt var det iaf :) Jag gillar dig, tessatossan! Sommaren lär bli intressant. Yeah!

Förutom att jag har lite..eller snarare väldig panik inför studenten så känns det mesta ganska bra nu! :) Den här studenten ja..jag blir så trött. Vi ska göra något som ingen annan gjort, vi ska gå es4 :) hoho, jag vill!

biffen är kirrad!

Jag och keno har gjort underverk.
Keno jobbade väldigt mkt under tiden jag var i skolan denna härliga söndag,  men när jag kom hem blev det ännu bättre. Vi har fixat. Vi har trixat.Vi är så bra. Vi har en egen grillplats. Vi har kirrat biffen!
Vi konstaterade att det är väldigt trevligt att vara en lantis ; )
Kom och grilla i hällstad! Älmestad, släng dig i väggen!

Usch, det var en jobbig dag. En lång dag. En tragisk dag.
Therese, vi kanske ska cutta något ihop?
Åh!
Sleeping in my car, lite sådär spontant. Plugga text kanske? haha.
Spännande..hur det går återstår att se.

Dags för sängen, imorn väntar en psykologiredovisning om massmördare och vansinnesdåd.

kirra biffen.

Som therese hade sagt..
Jag och keno ska kirra biffen! Vi ska fixa grillplats i hällstad, snarast. Det kommer bli så bra. Grillkvällar varje dag! yeah! Sommaren är räddad! =)

Elfsborg höll måttet! Tack! Heja di gule, framåt för seger!

Nu har jag preics skrivit färdigt arbetet i socialpsykologi om grupper och konflikter, det känns så skönt! Bara kolla igenom det lite en extra gång. Imorn är det kör- och orkesterrep, det ska bli spännande!
God natt mina vänner, god natt!

Snararn dras åt och falluckan öppnas

Elfsborg - Helsingborg

1-0 efter första halvlek och efter en underbar kanon av Daniel Mobeck! Åh, jag blev lite tårögd :) ( Det fanns nämligen de i Polen som skrattade åt mig när vi tittade på Pearl Harbour och jag sa att jag inte gråter för filmer, bara för sport )
Vad härligt, Elfsborg.
Jag hoppas på en fortsatt bra match, så att jag med glädje kan skriva färdigt min andra psykologiinlämning.
Framåt för seger!

spontanitet

Igår var ett väldans trevlig dag. Det började med ett nationellt prov i Svenska, vilket kanske inte var så skoj men helt okej. Därefter åkte vi ner till sturebadet för att grilla, esteterna och rasmus, haha. Jag & Linn köpte mängder av marschmallowas, tyvärr åts inte alla upp. VIktor tog kort som aldrig förr, på allt och alla, det var skoj!
För en gångs skull var jag väldigt pepp på att göra något. De flesta drog åt lite olika håll, i många fall hem.
   Det blev en salig blandning av aktiviteter som följde av oss som var kvar. En sväng på forum, pizza på palace, kortspel på vardagsrummet, promenad och avslutningsvis när lammen tystnar hemma hos rasmus.
   Det var en lyckad kväll och det tåls att göra om! : )


Even the best fall down sometimes
Even the wrong word seem to rhyme
Out of the doubt that fills my mind
I somehow find, you and I collide.



Polen - Redogörelse

Det är nog dags nu. Jag har å andra sidan en hel del med saker som jag måste göra, men jag går bara och tänker på att jag måste uppdatera bloggen. haha.
Det blir nog dock inte en speciellt lång historia. En kort sammanfattning snarare. Det är väl bäst att det som hände i Polen, stannar i Polen.. eller vad man ska säga.
En skojig och händelserik vecka har det iallafall varit.
   Efter drygt 20 timmar i buss, hade vi sett fram emot att få våra rum och slå oss till ro. I vårt fall, mitt, linns och tessatossans, blev det kanske inte så mkt ro i början. Det visade sig att vi skulle bo långt från alla andra och det skulle också visa sig att vi senare fick kubba genom en hop av elaka vargar, även kallade tyska polacker, varje gång vi gick till och frpn vårt rum. Rummet var hyfsat litet och vi fick möblera om en aning innan vi kunde få plats men efter att ha inhandlat ett doftljus och gjort det lite mysigt var rummet helt okej. Det verkade andra tycka också, då vårt rum var ett sällsynt populärt tillhåll. Kanske förståeligt med tanke på att det var lika isolerat som en betongvägg i en källare. :)
   Det var massagekväll, chokladkväll, knäckebrödskväll, slappkväll och diverse kvällar som ägde rum på vårt rum. Nya bekantskaper, konstellationer och andra saker undersöktes under veckan.
   Vi har också kommit fram till att tillsammans är man smartare - Jag, Viktor, Therese & Frasse fick nämligen för oss att dela på en frukostbufé på hemvägen, billigt och bra. Frasse utsågs att vara den som syntes vara väldigt glad i mat.=) Viktor och Frasse har varit hejare på att få oss på gott humör. Eller vad sägs om kvällen då viktor står och borstar tänderna och helt plötsligt blir överfallen av en jättebebis, i form av frans, som brottar ner honom på golvet. Viktor som har hela munnen full av tandborstskum blir bara blåare i ansiktet medan frasse ska visa sin styrka! Det var underhållning på hög nivå, hoho!
Det blev en vana att eskorteras av killarna till vårt rum. Vilka gentlemän viktor, frasse & rasmus var första kvällen, då de alla var beredda att ge sig in i fight med tyskarna om så hade behövts.. antar vi? ; ) Vem vet vad dessa tyska polacker hade gjort med oss små svenskar om vi inte hade varit beskyddade. ( Det spelar ingen roll vad du säger plutten. Dom var inte att lita på!)
   En hel del pratstunder hann vi också med, på olika håll och kanter. Några analyser av vissa personer och deras beteende genomfördes. Inte för att man blev så mycket klokare. Snarare tvärtom. Är det dags igen, alltså? Samma visa? Eller råkar allt bara vara tillfälligheter. Jag vet faktiskt inte, jag är inte så bra på att läsa signaler när jag som mest skulle behöva det.

Nu är det nog dags att återgå till psykologin tror jag allt. Imorn vankas ett prov I Svenska B för oss som roade oss i Polen. Det kan man väl ta efter den lyckade veckan, trots alla dess omständigheter? =)

Start of something new

Jag läste tessatossan blogg och jag inser att jag mår nog ganska bra för tillfället trots att jag är förvirrad och sönderstressad.
Jag ser fram emot sommaren. Jag hoppas och tror att det blir en väldigt trevlig sommar :)
Precis som therese så stämmer låten "start of something new" från high school musical väldigt bra in på min sinnesstämning idag också.
Det var väldigt trevligt att frasse skickade lite bilder från Polen. =)
Jag vill hitta på massa saker, typ matlagningskväll osv. Åh, jag längtar efter sommaren!
lova mig att den blir bra, att vi iaf gör vårt bästa för att den ska det?
Åh, tack!

När jag ändå är inne på tankar och lite sånt.
Jag är så glad att jag har dig! Du förstår så himla bra och är så lätt att prata med utan att man behöver säga för mycket! Åh, tack igen!
Det var som du sa... "Tänk att vi aldrig kommer sitta såhär mer.. eller iaf sitta här just nu.. Vem vet, vi kanske sitter här igen.. men denna tid är borta.. vi kanske gör något annat då."

RSS 2.0