konstnärsdebut?

Jag var helt säker. Jag skulle göra min första tavla. Det skulle vara abstarkt konst och det skulle vara spännande. Den skulle vara värd massor med pengar.
Ack, så jag bedrog mig. Att jag ens satt upp det målet är lite skrattretande såhär i efterhand. Jag är ingen konstnär. Jag kommer inte bli någon konstnär. Men jag skulle vilja kunna göra mer än sträckgubbar :o. Idag åstadkom jag faktiskt ett träd, en trädkrona och något som skulle likna en gunga. Rätt nöjd blev jag. Rätt nöjd. Iallafall med trädkronan.
Jag ska nog se mig om efter en annan talang, fastän jag inte gett upp hoppet riktigt än.

Imorgon ska jag gå på min första historielektion på..hmm.. 4 år. Det ska bli spännande.


En uppskattad byxa.

Ofta har jag ingen aning om vad jag ska skriva om, men för en gång skull visste jag exakt vad som skulle stå i mitt nästa blogginlägg.

Igår jobbade jag och försäljningen gick ovanligt bra men det hör inte hit :)
Det kommer in två tjejer i 25-årsåldern, en av dem provar ett par pösiga trekvartsjeans och efter ett tag i provrummet kommer hon ut och säger till sin kompis, "varför är de skitsnygga när man ser dem, men ser hemska ut på mig?", varpillå de går ut från affären. Jag hör att hon säger till sin kompis, "Såg du vilka snygga byxor hon hade på sig?, såna vill jag också ha".
Hmm, undra om hon syftade på mina byxor tänkte jag och jag behövde inte fundera länge förrän en av dem kommer tillbaka och frågar var jag har köpt mina byxor. Efter en stunds tvekan svarar jag ullared och hon kostar på sig en svordom.
"Men jag har ett par liknande med märket ICHI och de är köpta på B-young så där kan du hålla utkik." Då blev hon lite gladare iallafall :)
En stund senare går tjejerna förbi och hon ropar, "Jag kan köpa de för 1000 kr".
Eftersom de är ett av mina favoritbyxor kan inte de köpas för pengar men jag lovade(?) att jag skulle köpa ett par till henne om jag någon gång såg ett par.

Vissa dagar är roligare än andra. :) Och jag som hade sån beslutsångest på morgonen om vad jag skulle ha på mig, haha.

Det var ett par haremsjeans som jag bestämde mig för igår morse.
Lite lika dessa,



Jag inhandlade en lusekofta på florence bjurnells sistadags-rea igår. Se där, det trodde jag inte.

BECK - I stormens öga

Självklart var biobesöket på Beckpremiären igår bokat sedan länge. Inget går upp mot en Beck och Mikael Persbrandt. Kritikerna får säga vad de vill, jag tyckte den var underbart bra. En av de bättre.. eller kanske inte riktigt men en av de mest humoristiska iallafall. Tänk så fort en och en halv tmme kan gå. Hmm, jag har inte så mkt och säga om den, man ska döma själv :) Så... SE DEN!

Idag har jag varit på komvux..vad har jag gett mig in på? Haha, det blir nog bra till slut.
Nu ska jag strax till jobbet, igår fick vi 24 lådor. Det var roligt för mig. Dessvärre inte lika roligt för min plånbok. ; )

Ett kort äventyr....

i Dalarna har hunnits med i helgen, närmare bestämt i Avesta med omnejd. Mycket trevlig utflykt!!
Jag och Viktor lastade bilen med hans saker och begav oss iväg. Innan vi var framme på vandrarhemmet, som förövrigt är Sveriges största timmerhus, hann vi med att stanna ett antal gånger och dessutom hann vi med minigolf i Riddarhyttan. =)
Efter 8 timmars bilfärd var vi och den gästfrihet som mötte oss  gjorde oss förvånade. Minst sagt.

Ägaren hade sagt till Viktor att ringa en halvtimme innan vi var framme, och eftersom vi skulle äta också så ringde vi när vi var i närheten,  "Nu är vi i Avesta". "Okej, jag ska bort nu men jag lägger nyckeln i postlådan så kan ni gå in. Och imorgon kan ni lägga pengarna på fönsterbrädet."
Vi åkte dit efter ett tag och  väl där fick omständigheterna oss att tänka på vilken bra skräckfilm vi kunnat spela huvudrollerna i. Två ensamma ungdomar på ett ödet vandrarhem sånär som på en medelåldersman som passat väl in i rollen som vår motspelare i skräckfilmen speciellt eftersom han visade oss till vårt rum (Shit! Nu vet han var vi bor). Att det var beläget mitt ute i skogen fick pulsen att slå lite extra. Efter att ha skrämt upp varandra med diverse tänkbara scenarier somnade vi till slut och tro det eller ej, men vi vaknade med livet i behåll! :)
När vi la nyckeln i receptionen låg där redan ett halvt dussin andra nycklar. Det var hur lätt som helst för oss att få ihop ett par dagars lön, om vi velat.
Men vi tackade för flexibiliteten och pålitligheten. Tänk om det skulle vara likadant överallt? Så underbart det hade varit!

Efter att ha letat oss ut till Sjövik där VIktors bostad kommer vara minst ett år framöver, bekantade vi oss med området och tittade på allt timmer som han ska jobba med och allt de lyckats åstadkomma. Både hus och kajaker.
VI lastade alla hans tillhörigheter på en bänk, då han inte skulle få rummet förrän ett par timmar senare och jag var tvungen att åka hem om jag ville hinna hem innan natten.
Det var lite ensamt att köra hela vägen hem, men med musik ordnar sig allt och ett stopp på Marieberg köpcentrum gjorde att jag kände mig tillfreds med tillvaron trots allt. :)
Och hem kom jag också, efter att ha irrat omkring i centrum på en del orter och gjort lite förbjudna svängar och så. Men det ingen ser, vet ingen ; )

Idag har jag jobbat igen. Vardagen har börjat och framtiden är oviss. Då är allt som vanligt.

stillhet

Stillheten spelade tystnadens melodi.

Andetagen kändes som en vindpust som störde dagens lugn.

Fick honom att hålla andan,

lyssna till stämningen som snart skulle vara borta.


Verkligen kändes avlägsen i det stilla sinnet.

Själen njöt av känslan att vara ensam.

Ensam bland alla människor som sprang förbi.

Tiden gick, klockan tickade.


Han kunde inte finna ytan.

Stannade i sin värld.

Världen där han fick vara ifred.

Ingen som störde tankarna.


Lät sig fly sina bekymmer.

Lät sig fångas av kroppen.

Lät själen styra.

Lät sinnena flyta.


Hjärtat höll ett fast grepp.

Kunde inte återvända, aldrig vända om.

Valet var inte svårt.

Han beslutade sig i samma sekund som vägskälet dök upp.

Ett sakta avsked, men ändå ett säkert farväl.



Blokus

Jag fick ett spel i present av Rasmus, Johannes, Victor, Krista och Elin. Blokus heter det och det är sjukt kul. Mycket roligare än jag först trodde.
Nu gör vi inte så mkt mer än att spela här hemma, haha!
Tack så mycket!


Favorit =)

20

Jag sitter och funderar på hur jag ska sammanfatta detta utan att bli för långrandig och gå in på detaljer :) Vi gör ett försök.

Firander började iallafall i torsdags i Borås med cissi och massa trevliga tjejer, det blev mycket lyckat även om det blev lite för mycket av det goda, minst sagt. Men det är ju självförvållat, delvis åtminstone eftersom jag inte vet vad cissi blandade i mina drinkar, haha. Efter ett par timmars festande i Cissis lägenhet begav vi oss ner till stan, närmare bestämt Harrys, där klockan blev 00.00 och jag fyllde 20 :) Fick en väldigt fin drink, med tomtebloss(?) dagen/natten till ära.Vidare till Vimmel där ett par timmar avverkades innan vi sakta begav oss upp till lägenheten för lite sömn...efter många om och men :p Jag var helt inställd på att vakna upp som nykterist dagen därpå.

Fredagen var långsam och seg. Det blev inte riktigt som jag planerade till en början, fanns på tok för energi för det men som den husliga lillebror jag har och festfixande mamma löste det sig fint och jag hann piggna till lagom till de första gästerna ringde på dörren klockan 19 :) Det blev en väldans trevlig kväll med vänner, mat, singstar, buzz och nya bekantskaper. De flesta åkte väl runt tolv, halv ett, medan några festisar stannade ännu längre :)  Klockan blev nog närmare fyra innan jag och ida städat upp, hon åkt hem och jag kommit i säng.

Dagens firande innebar släkten, som bestod av minst lika många människor som gårdagens bravader, kanske några fler småbarn dock :) Maten bestod idag av en planka, beställd från Dalum. Helt underbart gott! :) Hur som helst är nog firandet över för i år.. om inget dyker upp imorgon vill säga.

Tyvärr har jag inte tagit ett enda kort, jag väntar på att införskaffa en ny kamera.

Sammanfattningsvis kanske man skulle kunna säga att det, trots att det är väldigt roligt att fira, tur att man bara fyller 20 en gång i livet.

Tack för uppvaktningen, nu bär det av mot livet.

Bokfrossa

Jag kunde inte låta bli att beställa lite fler böcker. Mari Jungstedts tre första böcker....trodde jag ja. Jag råkade av misstag beställa nummer 1, 3 och 4. Jäkla klantigt. Iofs har jag läst den senaste, eftersom det var följetången i BT och typ 5e eller ngt.. men ändå.. man missar ju lite av hela grejen. Nu har jag ju inget val, nu måste jag beställa ännu fler. =) Så tråkigt. Himla tråkigt. NOT!

Just nu sitter jag och letar efter veganska efterrätter, förlag någon? Banansorbet låter rätt gott måste jag säga. Kanske blir det veganernas fika på fredag :)

"Minnet är det enda paradiset man inte kan bli utdriven ur."

Försent. Igen

Nu har jag kommit på vad jag verkligen, verkligen skulle vilja plugga till. Nu när det är försent. Hoppades att det skulle finnas en efteranmälansknapp men den var full. Och jag blir på dåligt humör. Usch, då ska jag behöva vänta ett helt år. Jag som ville börja nu! Nu!

Förresten, så inviger jag nu mammas rosa dator som vi, efter många om och men, äntligen fått igång =) Trevligt.

Nu har jag bara två heltidsdagar kvar på modegaraget, sen blir det födelsedagsfirande X 2 och därefter heltid på dagis nästa vecka.
 
Ikväll blir det en Wallander men först ska jag woka räkor! =)

Hejs!

Hey, I put some new shoes on and suddenly everything is right.

Textraden är från Paolo Nutinis underbara låt,


Det är precis så det känns. Ikväll har jag sprungiti mina nya skor som jag införskaffade på teamsportia-rean och efter cirkus en halvmil hade jag inte en tillstymmelse till blåsor på mina fötter, I like! Det har nämligen aldrig hänt förut, då jag inte ens kunnat springa en km utan smärta. Adidasspecial i all ära, men detta var något utan dess like. Jag bara flög fram och skulle kunna springa ända till Kina =)

Virus i Bataljonen var mycket underhållande, en av de bättre farserna på vallarna.
Jag sammanfattar:
Varför lutar män huvudet på sned när de tänker?
För att deras hjärnhalvor ska få kontakt.

Hej!

Roxy


kräftkalas

Det är väldans synd att man bara äter kräftor en gång om året och knappt det. Före ikväll har jag inte ätit kräftor på säkert tre år, skämmigt nästan. Därför lassade jag upp en rejäl mängd ikväll när det var dags. Och det smakade bra, så bra! :)

Igår var det dags för sista torsgadskvällen, (Nåja, nästan iallafall.)
Och jag hittade några fynd, som vanligt. Och vilka bra fynd dessutom! Riktiag sköna saker, två byxor och en tröja.

Imorgon efter jobbet åker vi till Falkenberg för att se Virus i bataljonen, ska bli roligt =)
Ocn nu är jag uppe på tok för länge igen.
Jag måste ju orka med min stavgångspromenad innan jobbet. Sista delen i BTs följetång var idag, vad ska jag nu hitta på när jag äter min omelett undrar jag?

Min lunchdejt...

var mycket lyckad måste jag säga. Synd att en timma bara rusar iväg sådär. Mer såna tillfällen tack =)
Tyvärr går tiden för fort konstant nu för tiden.
Jag måste sova, eftersom jag ställer klockan lite tidigare än nödvändigt pga av stavgång, duschning och omelettfixande. Men det är det värt. Vad kan vara bättre än en morgonpromenad? ; )

Ibland gillar jag Niclas Wahlgren. Det går dock inte att spela den underbara låten "I Himlen har akg aldrig varit." Det blir väl en annan dag. Här är "Extas" istället.

överkonsumtion

Jag gillar mitt jobb, det gör jag. Verkligen. Vad jag däremot inte gillar är att min hjärna skriker efter nya inköp konstant, varje dag. Min så kallade feta lön, blir inte så fet om jag fortsätter såhär. Snarare tvärtom.

Mina senaste garderobsförvärv råkar inte heller vara så billga som jag vill, vilket är en annan femma.


Detta kommer bli min nya favorit iallafall =)
Jag har norpat åt mig en jacka också, första tjing innan den ska ut i affären. Den har jag dock ingen bild på.

Imorgon ska jag luncha med Tessatossa. Det gillar jag =)

Jag och min far

Fantastiskt.

Soligt väder och ledig dag.

Efter ytterliggare en avklarad jobbvecka, tekväll hos Louise och en tripp till Gällstad måste jag säga att jag är rätt trött.
Därför ägnas denna dag till absout ingenting. Förutom massa läsning. Åh, så mycket bra böcker det finns.. Nu har jag iallafall läst ut Isprinsessan och börjar på Mari Jungstedts I denna ljuva sommartid. Kanske skulle man ta och sätta sig ner och skriva en deckarroman? haha! Det vore något.. man kan ju försöka om inte annat, kanske mest för sin egen skull.

Jag har försökt rensa ut min gaderob också, det går väl sådär. Har istället överlagt med mina päron om att flytta ut mitt sovrum till mittenrummet och ha det som garderob istället. En väldigt bra idé. Så slipper jag leta mig fördärvad och glömma bort alla saker som jag inte använder sådär jätteofta.

Veckan har också ägnats till ett antal Oskyldigt Dömd-avsnitt. Mikael Persbrandt i all ära, jag kan bara hoppas att det kommer fler säsonger. =)


Louise visade oss ett klipp, mycket roligt måste jag säga;

RSS 2.0