Nyårafton?

Oj, redsn nyår? Jag ska planera mitt nyår 2010 i januari, så det så. Det är ju änåd samma visa varje år, vad ska vi göra, var ska vi vara, med vilka, bla bla bla. Och alla är lika dåliga suck. Ingen vill boka upp sig i hopp om att det kommer någor roligare och mer party.
Hm,undra vad som händer ikväll?:P eller vart den slutar? :)

Nu har jag iaf ätit lite efter en dag med jobb och handling med Idisen. Det var trevligt. Vi var överallt.
Imorgon är det visst ett nytt år.

Ses i dimman!
Gott nytt!

Dödergök



Jag har glömt att berätta om min senast lästa bok, vilket kan bero på att jag läste ut den under luciatiden.
Jag är av åsikten att om man ska välja en författare vars böcker man ska läsa, ska man utan tvekan välja Katarina Wennstam. Kunnigare och mer engagerad människa inom sitt område får man leta efter. Katarina Wennstams område är Mäns våld mot kvinnor och kvinnor ställning i rättssamhället. Hon blandar fiktionen med verkligheten. Eller egentligen är hela berättelsen en fiktion som visar verklighetens grymma sida.
Dödergök handlar kort och gott om en polisman som misshandlar sin fru i flera år och suger livslusten ur henne. Mer kan jag inte säga utan att avslöja slutet. Men för guds skull, läs den!
Om ett tag kommer hennes nya bok Alfahanen. Jag väntar med spänning.

God fortsättning

Idag är en grymt mysig dag men ack, en sån ångest som infinner sig emellanåt. Man äter så mycket, så hemskt och är samtidigt ständigt hungrig för att man inte äter rätt mat, suck.
Vi har haft lite paketutdelning idag cokså, det blev en liten kaotisk gårdag. Hur som haver, så har jag nu både luftpistol och luftgevär. Det gillar jag! :)
En bok med hur mycket chokladrecept som helst fanns också i ett paket. Mums!

Idag är en riktig tv-dag. En sång för de hemlösa, Sällskapsresan, Astrid Lindgrens jul, En prinsessans dagbok. Man kan få allt, haha!
Och om en stund väntar Stenhuggaren, serien baserad på Camilla Läckbergs bok. Jag väntar med spänning! =)

God Jul

Första släkthalvan är avverkad.
Nu fixar jag sista paketen till mormor, om skrivaren har någon färg kvar vill säga. Det ser dock inte så ljust ut. Suck. Jag behöver patroner.
Jag är dötrött men det är väl så när man blir äldre ;) Numera sitter alla och halvsover till Kalle, men det är väl så det ska vara.

Ha en fortsatt trevlig dag och kväll. Hej!

Julstress

Julstress, jisses, vilken vecka. Det är nog det enda jag kan säga.
Jobbet har varit rena julklappsinslagningsstugan. Nu har jag slagit in mer julklappar än jag gjort i hela mitt liv. Mitt hjärta har gått på högvarv. Mitt i detta heltidsjobb har jag faktiskt hunnit med att fixa julklappar, detta i Borås i söndags: Efter lite tur och svordomar fick även lilla jag en parkering. Jäkla söndagsåkare!
Lite fattigare, lite gladare och mycket tröttare kom jag hem.
Igår sjöng Occapella med Marie Arthurén på Stora Torget i Borås, det var mysigt :) och kallt. Och idag råkar jag, Elin och Cissi vara med i BT ;) För övrigt köpte jag en bingolott till uppesittarkvällen ikväll. haha, vuxenpoäng?!
Nu ska jag fortsätta min sista julklappsrusch, ta in mitt godis som står på balkongen och se slutet på bingolotto.

Åh, förresten. Jag fick julklapp av min chef. Hon är så gullig min lilla Marita. Ett armband från Pandora. Underbart fint! Bilder kommer från julstämningen ;)

Verklighetsflykt

Nu är vi åter tillbaka i vardagen från ett helt otroligt äventyr. Vilken tid vi har haft. Jesus så roligt! Skulle jag skriva om allt som hänt, alla interna grejer, alla tabbar, alla kommentarer, badbollar ;), turnébussäventyr osv.. skulle ni för det första sluta läsa efter de första 50 meningarna, och för det andra skulle det ta en hel evighet. Och det har jag inte riktigt tid med, jag passar mina kanderade mandlar på spisen, eller ork, Amanda har smittat mig med sin luciasjuka! :)
( De kanderade mandlarna glömde jag precis av och det kokade fast, men nu är det löst. :))

Jag tänkte att jag kanske lägger in lite bilder från hela luciabaletten, men inte nu för kameran är ngn helt annanstans. Den dagen vi lyckas få ihop alla bilder vi tagit och allt Christer filmat och tagit kort på, så är jag riktigt nöjd. Jag ska jobba på det ;)

Sången om Kjel, i förra inlägget,l var vårt "Lionsspex", tydligen brukar luciorna spexa på deras julbord men vi tänkte vi kunde vara lite snälla istället. Och vi lyckades va? Den kvällen var mycket rolig. Efter att jag satt mig vid ratten och vi kört hem Kjell tog jag, Malin och Marie en sväng med vår kära Luciabuss. Mycket skojigt! Haha.
Jag kanske berättar mer om jag kommer på ngt kul!

I eftermiddag väntar jobb, åh, jag är lite sjuk och hade bara velat vara hemma med filt, kaffe och Beck. Men det får bli en annan gång.

Tack luciavänner för skönsång och underbart umgänge :)
Malin: Du är för snygg och bra för att förstå det själv. Jag är så glad att du ska vara med i musikalen! Då får vi träffas ännu mer!
Emma: Du är badbollen själv men har ändå ibland bevisat att du är rätt smart;) Håll i stipendiepengarna! eller köp kläder ;)
Marie: Jag är gärna din pussgris hela livet, tackar för de nattliga samtalen och alla härliga skratt ;)
Amanda: Jag hittade min själsfrände, det är läskigt hur lika vi är. Jag vill äta frukost med dig alla dagar. Du är störtskön och jag beundrar dig! :)

Kjellsången

LUCIASÅNG

mel. En sockerbagare

 

Vi tänkte nu för er framföra, något som vi vill att ni ska höra.
Det är litet, roligt tal, om en person i denna sal.

    Snälle Kjell, han tar gärna en karamell, från våran låda utan att fråga.
    Men nästa dag står det choklad i vårat hus, se vilket bus!

    Vår fina lya den var för svart, han tyckte det såg ut som en knarkarkvart.
    Vi städá rent i varje vrå, han måste inte längre gå på tå..

    När vi har många men korta sånger, i en och samma melodi.
    Då tycker Kjell det är så kul, vi hör hans skratt nästan fram till jul.

    Han fixar kaffe, te, pepparkakor, vad än vi söker, han jämt försöker.
    Ibland en lussekatt han trollar fram. Kjell bara kan, han är vår man.

    Om vi har läxor vi måste göra, och Kjell han råkar kanske höra.
    Då ge oss hjälp han gärna vill, ett MVG vi kan lägga till.

    Om vi nåt undrar i våran särk, vi har Kjell, vårt uppslagsverk.
    Vad än vi frågar så ger han svar, ja han en massa kunskap har.


    Alltid när vi i vår turnébuss åka, vi ganska högt och mycket språka.
    Vi ropar gasa, gasa Kjell. Det kommer gupp, vi flyger upp!

    Men vi vill också tacka alla, som gör det möjligt för oss att tralla.
    Utan Lions vi vore noll, trots att vi har ganska hygglig koll.


     

Det må vara ganska internt, men det var sjukt kul och jag kunde inte sluta skriva. =)
Idag tar det slut. :/





Ellos

Idag är jag lite glad. Jag har fått ett par converse och benvärmare från ellos. :) Det var dessutom ett rent kap. Converse för 399 är inte illa pinkat!

Idag var min sista dag på jobbet för en vecka. Lite tråkigt men jag kommer ha fullt upp med annat ;)
Imorgon börjar dagen kl06.30 och slutar 22.00. Men i mitten hinner jag hem och plugga lite. Det är ett måste. Jag vill inte, vill inte, läsa dessa kurser en gång till!


Julkonsert

Det är mysigt med julkonserter, och man blir lika nostalgisk varje år. Jag tog något kort men jag orkar inte lägga upp det.
Jag har så mycket annat göra med det förbannade pluggandet. Men nästa tisdag är det över. Åh, vad jag kommer vara glad! Då kan jag ägna mig helhjärtat åt julen.
Hade jag lksom inte haft ngt för mig i veckan hade det vart rätt lugnt men veckan är ju rätt fullbokad från 7.00 - 22.00, tis-fre. så jag har inte direkt gott om dit. Suck.
Är någon manad att läsa lite historia och har tid över är jag tacksam för svar på följande frågor:

- Tredje världens frigörelse är en av de mest dramatiska händelserna efter andra världskriget. Redogör för detta enligt modellen, Orsak – Verkan – Resultat.

- Världen blev tudelad efter andra världskriget. USA och Sovjetunionen kom att dominera det kalla kriget mellan 1945-1991. Gör en bakgrundsbeskrivning efter en tidsaxel där du tar upp.
- Stormakternas agerande i olika krig och kriser under perioden.
- Ekonomiska förhållanden.
- Ideologiska motiv.

 

Filip och Fredrik, jag gillar dem! Även om de är oerhört stöddiga ibland. Nyss drog de humrar, riktiga karlar där. höhö.


Underwear

Ska man ha ett par kalsonger finns det bara ett märke att välja, ett par, en man, en utsida, en insida, två färger. De har dock aningen dyra, men ändå.
Mannen, myten, legenden typ.


Luciatider

Eftersom risken att låta lite enformig när jag skriver, är ganska hög, då min vardag inte är speciellt omväxlande för tillfället, lägger jag upp lite bilder istället :)
För övrigt skulle jag vilja gå på en kamerakurs för jag bara joksar mig fram för tillfället, haha.





Flickan som lekte med elden

Som av en slump tittade jag in på Elgigantens hemsida i förrgår och på startsidan är såklart Flickan som lekte med elden, för 77 kr. inkl. Frakt. Snacka om kap. Och nu har jag den i min hand :)
Idag har jag en förbannat jävla 4-timmars prov och jag är lite sur på mig själv, tur att jag inte är långsint. På jobbet fick vi massa fina skjortor idag, jag vill ha allihop!

Luciatjejerna funderar på att börja spara på chokladkartonger. ; )

Nu måste jag plugga lite, (ja, på en fredag) för imorgon är det full rulle hela dagen, jobb och lucia lucia och lucia.
Åh, förresten så ringde min kära kusin från Australien i onsdags. Så roligt, vi som inte pratat sen i februari. Om två månader kommer hon hem. Hurra!


Inte på humör

Idag är jag absolut inte på humör, och egentligen vet jag inte riktigt varför men så är det.
Jag har iallafall ännu tydligare fått uppfattningen, Om man ska få något gjort får man göra det själv. Det är det enda säkra sättet. Suck.
Imorgon ska jag skriva ett fruktansvärt långt matteprov, inte mindre än 4 timmar. Det blir jobbigt och jag måste dessutom snart börja på min naturkunskapsinlämning, om kvicksilver. Väldigt intressant va?


Jag hoppas att eftermiddagen på jobbet blir lite rolig iallafall.

Lindexerbjudande

Varje dag eller liknande har Lindex för tillfället ett specialpris på en vara. Igår var det ett erbjudande på en sjukt söt barnpyjamas. Jag måste ha!!! Så jag tog en, hoppades att den skulle passa och gick till kassan. För att kassörskan inte skulle bli misstänksam bad jag om att få en presentförpackning. Mycket smart drag av mig själv måste jag säga :) Nöjd och glad åkte jag upp till lucialägenheten och lagade mat.



Om den passade? Oja, nästan lite stor dessutom! wooh

Tagga!

Jag upptäckte att det visst har blivit december, så nu ska jag åka och köpa lite röda kuddar. Det behövs ju lite julstämning iallafall. Det är ju nästan snö ute till och med ; )
Om 40 minuter ska jag bege mig till komvux för att skriva ett fruktansvärt tråkigt historiaprov men jag tycker själv att jag har koll, haha. Så pass mycket koll man kan ha när man tycker att det är sjukt tråkigt. Men det är mer intressant än för tre(? fyra?) år sedan. Det måste absolut bero på min mognadsprocess! :)


RSS 2.0