lediga dag

Jag har en ledig dag denna sommaren (förutom under de två dagar jag var ledig när jag åkte till Smögen). En dag. Den dagen var idag. Och vad gör jag? Jo, lagom till den efterlängtade ledigheten blir jag sjuk och måste vara hemma och kurera mig. Jag har inte så mycket till val eftersom kära Modegaraget får stängas om inte jag jobbar eftersom resten är på semester. Inte ens min älskling får jag träffa. Det här kurerandet vet jag inte hur det har gått. Koppar med grönt te och honung, precis som min prins talade om för mig. <3
Och ett evigt läsande. Just nu läser jag den verklighetsbaserade boken När blodsbland brister. Fy fan, rent ut sagt. Den handlar om ett barn som blir sexuellt utnyttjat av sin pappa. Och när mamman, efter ett tag upptäcker det och vänder sig till soc och andra myndigheter blir hon inte trodd någonstans. Hon ger sig ut i en oändlig kamp och den styrka hon uppvisar är helt otrolig. Åh, jag blir så arg. Vad är det för människor som tror att mamman hittar på allt? Och hur lättmanipulerad får en myndighet vara. Jävla rävspel. Det är vad pappan spelar. Och det är vad myndigheterna också ger sig in på.

Smögen 08

Det blir bara en liten, yttepytte redogörelse.
Madde och Josse packade sina väskor och begav sig till kusten med förhoppning om att de skulle få skymta solen, iallafall lite mer än hemma i skogen/borås. Den förhoppningen gavs upp ganska snabbt. Det blev bara mörkare och mörkare ju längre ut mot kusten vi kom. Regnet vräkte ner, konstant. Åh, våran vanliga otur tänkte vi.
Runt tre på söndagseftermiddagen checkade vi in på rum 207 på Hotell Smögens havsbad. Helt underbart. VI hann inte mer än hoppa i sängarna, bokstavligt talat, innan regnet upphörde. Kalas! Vi skyndade oss ut. Först klipporna och sedan vidare ner till Smögenbryggan för att kolla läget. Smögenbryggan ägnade vi för övrigt den mesta tiden till. Shoppade loss lite grann gjorde vi också :) Som det ska vara när kusinerna ger sig iväg.
Några besök i hotellets pool hann vi med. Favoriten var ändå bubbelpoolen. Vad var bättre än att kunna springa in och bubbla lite, efter att ha badat i havet en blåsig dag, utan sol?!:) Det var härligt.
Ingen vistelse i Smögen, utan att äta räkor tänkte vi. Lättare sagt än gjort. VI köpte oss en sk. räkfrossa, med hur mycket räkor som helst. Kruxet var bara att man fick skala dom själv. Dessutom fanns det bara platser utomhus. Score! Efter hundratals räkor, förfrusna fingrar och illaluktande händer skyndade vi oss hem till hotellet igen. Men vilken upplevelse, haha!
Vi vände hemåt, vid lunchtid på tisdagen, efter att inte sett röken av någon sol. Men vi enades ändå om att vi haft tur med vädret. Inte en droppe regn hade vi fått på oss. Därför tyckte vi det var aningen lustigt när vi checkade ut och jag säger till receptionisten, "Vi hade ju iallafall tur med vädret.", varpå hon tittar på mig som om jag är en utomjording på tillfälligt besök från mars eller liknande. Det som utspelade sig vid bilen innan avfärd orkar jag inte ta upp här, men kusinerna kiknade nästan av skratt. Vi skrattade inte mindre när vi helt plötsligt upptäcker att en lastbil parkerat mitt i vägen. Mitt i vägen verkligen. Chauffören Maddes motto är trots allt, Allting går. På ett eller annat sätt. Man måste ju försöka. Det lönade sig. Förbi kom vi. Det var första hiindret. Därefter kom vi fram till att Smögen inte har någon trafikskola. Det var parkerade bilar huller om buller. Gata upp, gata ner.
Det blev ett kort stopp i Kungshamn där vi fortsatte att råka ut för dagens trafikhysteri. Jesus Amadeus. Tre bilar, två kusiner, en parkering. Inget tålamod. Gudars skymning sa vi. Hur som haver. VI åkte vidare och nästa stopp blev i PartilleAllum köpcentrum. Det var som att komma till paradiset. Plånboken tömdes, kläder införskaffades och många skratt klingade. Efter x antal timmar var vi totalt utmattade och satte oss i bilen för att återkomma till vardagen efter en mycket lyckad tripp. En nystartad tradition. Nästa år ett nytt mål. Och Grattis till körkortet Jonte! VI var nog mer nervösa än vad du var. : )
Klyschan håller än - JM for life. Det var tider det.



<3



Helge är min kärlek <3

I väntan på...

Jag ska komma med en lång utläggning om Smögenresan. Men inte ikväll.
Så i väntan på den redogörelse får ni lyssna på två låtar som spelades flitigt i Sjöberg-Haglunds rum 207 på Smögens havsbad :)

The Doors - The Alabama song



Smash Mouth - Walking on the sun


Jimmy eat world - Hear you me



May angels lead you in
Hear you me my friends
On sleepless roads the sleepless go
May angels lead you in

Åh, Sofie och Jonathan. Det var så bra. Ni var så bra.
(Tessatossan, eftersom jag vet att du hade en tonårsromans med käre Chad Michael Murray, så tänkte jag här ge dig en chans att sväva tillbaka till de forna åren med din snygging. :p )

shoppingberoende och en favorit

Jag vet inte riktigt vad som har hänt med mig sen jag blev kär och galen, haha. Jag har shoppat loss likt de värsta shopaholicarna i Hollywood de senaste veckorna. Och det går bara utför. Jag spenderar pengar som jag inte ens har. Sisådär 15 plagg har inhandlats på två veckor. Det är inte okej! Som tur är så är det inte ofta det handlar om ordinarie priser. Inte alls denna gång, tror jag minsann. Det är ett beroende som växer. Jag är nöjd i en kvart, sen vill jag införskaffa något nytt. Jag blir tokig.

Igår var det återigen dags att spendera en torsdagskväll i Borås. Det blev resturang Oliven med mor och hennes kusin, Marita. Där avnjöts Souvlaki och glass med hallonsås. Mumma!
Marita, som förövrigt bor i Kävlinge, berättade att det var en ny klädaffär som öppnat på Center Syd i Lödde och den hette NewYork något, sa hon. Då fattade jag. Och det gjorde mig på mycket gott humör! New Yorker har öppnat Sveriges femte butik i Skåne, där jag är några gånger om året. Jag längtar till dagen, förhoppningsvis i v32, då jag kan släppa alla hämningar och gå loss på kläderna.
Här har vi, på varje körresa, haft turen att hamna i ett land och i en stad som haft denna underbara affär. Tjeckien, Tyskland och Polen. Min kropp kommer tro att jag är på körresa när jag lokaliserat mig till Löddeköpinge : )
På tal om körresa. När ska Tema Fravik sammanstråla, min vän?

Jag har inte träffat min kärlek sen i förrgår.
Saknaden är stor! Han är underbar, mitt hjärta <3 5 veckor.

Brolle - Tillsammans
Vi rymde en natt
Beredd på att slåss
Ingenting skulle längre kunna stoppa oss
Vid tog farväl vi vände en aldrig tillbaks
Vi visste det var svårt men våra hjärtan slog så hårt

Tillsammans vi står och vi faller genom eld
Jag går genom allt för dig
Tillsammans vi står och vi faller
Över berg och hav ska jag bära dig
När vi blir gamla tillsammans och regn blir till snö
Står jag vid din sida, inte rädd för att dö
Tillsammans, vi ska alltid va' tillsammans


RSS 2.0