snö.

Årets första snö är här.. Om man nu ska kalla det snö.. Det är lite blötsnö iaf. Men den är väl borta lika fort som den kom hit.
Jag har upptäck ett radioprogram som gått i flera år, som jag inte vetat om och som verkar jättebra. P3dokumentär. Söndagar kl. 18.03. De tar upp massa olika fall och händelser och sånt. I söndags var det om Åmselemorden, tyvärr kunde jag inte lyssna men det finns på internet och på söndag tror jag det skulle handla om Malexandermorden.. eller om det var senare i höst.. jaja, strunt samma. Ni fattar poängen :)
För övrigt måste jag säga en annan sak.. kommer ni ihåg att jag funderade på att inte följa med på körresan i våras bara för att Leif GW Persson skulle komma till Borås och föreläsa? Vilken tur att jag följde med, för han kommer igen!!! Hoho, vad glad jag blev! Den 2 november föreläser han på högskolan i Borås. Jippiejeeey!

Ikväll ska det vara klassträff ända borta i Ambjörnarp. Tyvärr kommer bara max 14, eftersom två är i ett annat land. ( Vad är det för fel på Sverige?! :p) Men det ska bli skoj iallafall! Det var längesen nu.

(fortfarande slår det mig hur lyckad detta kort blev när vi faktiskt fick med varenda Es3a på kortet!)

5 månader

Idag är det exakt 5 månader sedan jag satt på en brygga i Stockholms skärgård..Tiden går så fort.. Nja, eller.. det är väl några timmar kvar men.. Just nu lagade väl tre tuffa brudar bilar :) haha!
Iallafall, det är fem, ganska omtumlande månader, så mycket man lärt sig och massa saker man gjort och upplevt. Tillsammans. Mitt hjärta och jag.
Min kärlek är Helge. Tack för 5 underbara månader :) <3


nötskalsmamma och tentabetyg

Det var ett tag sen jag uppdaterade.. kan bero på att vi har haft Occapella typ hela helgen. I lördags var det rätt drygt men söndagens konsert i Rångedala kyrka var jätteskoj. Framför allt var det skoj att kyrkan var fullsatt och att Viktor, Tina och Linda fanns i publiken så man fick säga hej!

Åh, idag fick jag veta hur det gick på tentan! Och jag är glad. Jag fick VG på både 3 poängsdelen och 7 poängsdelen! Vilket innebär att om jag bara skriver G på hemtentan får jag VG i betyg iallafall, Hurra! Hemtentan känns så svår eftersom jag inte skrivit på universitet förut men jag hoppas det går bra. Det vore skoj att få VG på den också :) Jaja, nog om det!

Min mor är så smidig ibland..not!.. Igår hade vi ganska lite bensin i paps bil så hon skulle tanka med dunken hemma.. Det är bara så att det finns två dunkar. En bensin och en diesel. En röd och en orange dunk. De båda stod i två olika garage och mors tar den som hon tror är bensin och häller i... Eftersom hon antar att bensinen står inlåst.
I morse när paps ska ta bilen till jobbet muttrar den lite, startar inte och börjar ryka. Så går det när man tankar med diesel. ( Och ja, jag har också gjort så, men det var till moppen och inget större bekymmer..) Som tur var tankade hon bara i en liter eller liknande så det var bara att åka och köpa bensin att fylla på fulltank, så det blandades upp. Haha, jag tyckte det var roligt. Något annat komiskt är att vi har tre bilar men att vi egentligen inte fick köra någon idag. Mammas bil är för dåliga mönsterdjup.. eller snarare inga alls.. och min bil ska vi inte tala om. Min morbror bilmekaniker skrattade åt den idag. Bromsskivorna är totalt värdelösa, det är ett under att jag lever, haha.
Nu har vi iallafall en som är fungerbar.. och tur är väl det, för imorn ska vi till Ullared. Det var längesen. Jag längtar! :) Och Helge ska följa med, tihi. Undra om han får en chock, han som aldrig varit där.. hur förklarar man Ullared liksom?

Nu ska vi spela Need for Speed Underground. : D


Jag tänker på er!

Brothers and sisters

Jag har en förmåga att altid bli fast. När jag väl börjar se, läsa eller lyssna på något kan jag aldrig sluta. Jag vet inte om det är bra eller dåligt, haha. Den senaste upplevelsen är iallafall serien Brothers and sisters. Cissi övertalade mig att låna den av henne. Nu, ett år senare, har jag äntligen börjat titta. Och jag kan inte sluta!
Men jag vet iaf vad jag har för last. =)

muffins

Jag och Helge har bakat massor i helgen. Vi har nämligen hur mycket äpplen som helst som måste göras åt vilket ha resulterat i x antal äppelpajer och dessutom massor med muffins. Väldigt gott blev det också! Nu råkar det iofs vara så att jag är ett riktigt kakmonster till pojkvän. Helt otroligt. Jag förstår inte riktigt hur man kan äta så mycket. Det är sött!
Bara så ni vet så kommer vi i framtiden att bjuda våra gäster på hembakat när de kommer på besök :)
Jag har dessvärre inget kort på våra verk, men ni får använda fantasin.

Tyvärr kommer jag inte ihåg detta barnprogramet som gick i början av 90-talet men eftersom det är så kult, måste jag ge er introt.
Joelbitar
/>

Ulricehamns lucia.



Jag tänkte att Lisa och Linn som är i Tyskland vill ta del av Ulricehamns Lucia 2008, eftersom vår egen Krista är med!
Heja, Heja!

Här kan ni lyssna på kandidaterna när de sjunger varsin luciasång. --> http://www.ut.se/webbtv/webb-tv-lyssna-pa-luciakandidaterna(918173).gm


Ikväll ska jag ha försenat födelsedagskalas för släkten, ganska mycket försenat, haha. Men bättre sent än aldrig!


Charlie bit my finger.



Det här klippet är så roligt. Kan ses om och om igen! Skön bebis! :)

lucia 2008

Nu har det kört igång igen. Årets Lucia. Det känns faktiskt mindre lockande vid detta väder, men förhoppningsvis blir det mysigt i december :)
Det känns lite stressigt, men det får bli väl ändå.

Idag var sista lektion på några veckor, ett seminarie om mord. Intressant! Det finns så mycket skumma människor i denna värld. VI pratade bland annat om My Lai-massakern som skedde 1968. Det var amerikanska soldater som gick till attack i vietnamkriget mot den lilla byn och utplånade precis allt.. människor, boskap, mark.. våldtog kvinnorna osv.. 3 av offren var män, resten var kvinnor och barn. Ungefär 500 miste livet, på bara några timmar.. sen satte sig soldaterna ner för att äta, usch! vilken värld. De inbillade sig att det fanns en hotbild. Att till och med spädbarnen skulle kasta handgranater på dem.
Mycket troligt! Det finns så sjuka människor.

Nu ska jag skriva ut mitt brottsfall jag har hemtenta på. En sambo som mördade sin flickvän.


Cheap Trick


Cheap Trick -  I want you to want me.

I still believe..

Åh, jag lyssnar på låtar från musikalen Miss Saigon, det är minnen det. Krista och jag sjöng I still believe ihop, på en konsert. Det var mysigt!
Och I'd give my life for you.. underbar! alla sånglektioner med monica, jag saknar dom! Det var alltid något att se fram emot.. fredagar med monica.. en timmes sånglektion. Åh, jag vill ha dom tillbaka!

Nu har jag läst om mitt brottsfall jag ska skriva om. VIssa människor är helt sjuka. Han mördade sin sambo, sen 7 år tillbaka, med en kökskniv, när hon låg och sov och deras tvillingar och hans två barn sov i rummet bredvid. Han trodde hon var otrogen, vilket det visade sig att hon inte var. Tingsrätten gav domen livstids fängelse, han överklagade och fick 10 år istället.

Nu ska jag duscha. Hejsvejs

vi går mot mörka tider...

Det har blivit en vana att somna på morgontåget när det fortfarande är mörkt ute och låta dagen gry tills man vaknar, precis lagom till att gå av i gbg. Idag blev jag lite förskräckt när jag, vid ankomst, upptäckte att det fortfaramde var lika mörkt som på tunnelstationen vid Liseberg. Det var läskigt för då insåg jag att det bara blir värre..
November, December... 05.55. Då skänker dagen oss inte ens lite uppiggnande ljus. Jag kommer vara som en zombie. Kaffet får vara det som räddar föreläsningarna! :)

Jag har lite beslutsångest också. Jag vet inte om jag ska söka något till nästa termin, och vad isf?!
Jag blir tokig, och jag har bara två dagar på mig!

Nu ska jag läsa om styckmörderskan som blev den fjärde kvinnan i Sverige att dömas till Livstidsfängesle och den första kvinnliga styckmördaren. Usch, vilken merit. Seminarie 6 väntar på onsdag..


Ibland.

Ibland saknar jag klassen.
Just nu är ett sånt ibland.
Jag saknar Linns virring, och våra djupa samtal
Jag saknar Lisas ärlighet, alla våra skratt och "vi-kan-prata-om-allt-och-alla"samtal.
Jag saknar Fridas "klättra på väggarna"-prat.
Jag saknar Ellies hysteriska humör och överdrivna galenhet.
Jag saknar Sandras härliga skratt.
Jag saknar Johannes dåliga humor.
Jag saknar Suffes söthet och försiktighet.
Jag saknar Tinas tokighet, samboälsk och att vi kan prata om allt och säga precis vad vi tycker om varandra.
Jag saknar Andréas flitighet, kunnighet och vår vänskap.
Jag saknar Williams läskiga teaterface och tjat om ciggaretter.
Jag saknar Lindas prat om relationer och kärlek.
Jag saknar Viktors talanger, pratsstunder och all vår gemensamma förvirring.
Jag saknar Jennifers förseningar, leende och att bara vara.
Jag saknar Kristas softhet och hysteriska skrattanfall som aldrig vill ta slut.
Jag saknar Helges kärlek, min älskling har jag inte sett på hela veckan. Fast snart ses vi! :)
Es3 <3
Jag vill till Mefjärd nästa år igen!

Undra hur Lisa och Linn har det i höstblåsten, nere i Tyskland. Bra hoppas jag. Längtar tills vi ses igen!

Rosa bandet

Det är oktober.
Jag har köpt ett Rosa band.
Skänk pengar till bröstcancerforskningen. Köp ett du också!

http://www.kampanj.rosabandet.se/

kriminologi, kriminologi, tenta!

Det är snart dags. Närmare bestämt på lördag. Då gör jag min första salstentamen som elev på universitet:
Just nu är det massa teorier som ska in i verksamheten däruppe i knoppen.. Hrischis teori om sociala band, Sutherlands teori om Dirrential Association, Tittles kontrollbalansteori, Agnews generella strainteori, Mertons strainteori, Braithwaites teori om skambeläggning, rutinaktivitetsteorin osv...

Det där var mest för att se vad jag kan, haha. Vi kom idag fram till att det är 20 teorier som tagits upp. Det finns inte en chans att alla dom sitter som ett rinnande vatten tills på lördag, men vi ska nog ordna det här. :)
Som Emilie sa : "hoppas på det bästa, var beredd på det värsta." Det ska bli mitt nya motto. Skam den som ger sig.

Igår träffade jag bullen. Hon berättade att hon sett en kille i Gbg med en bildskärm på huvudet. Det tyckte vi var minst sagt utmärkande. När jag sedan berättar det för Helge säger han, "Ja, men det brukar han ha. Han gillar väl det". Jo, visst. Det gör han väl, men lite spännande är det ju, hoho!

Nu ska jag återgå till mina 88 övingsfrågor om brott och dess utveckling, teorier : D

skrattande bebis.



sötis!

RSS 2.0