Och vinnaren är...

Jag ville ha boken Brott och Trakt. Och korsord gillar jag ju och speciellt krimkorsord så jag tänkte att om jag löser detta och skickar in så kan jag iallafall vara med i utlottningen av boken.
Igår ringer min mor och frågar vad jag har beställt för böcker. Hmm, ingen vad jag vet, öppna du och kolla. Åh, Brott och trakt. Hurra! Jag vann! Det är ju helt sjuk att jag faktiskt vann. Så i nästa nummer av Misstänkt kommer mitt namn att synas. Det är lite tufft ;)

Nu åker jag till Linn.

Fredagsbio med Therese

Efter en lång dag på jobbet bestämde jag och Therese lite hastigt och lustigt att vi skulle åka till Borås. Vi bokade biljetter till Bröllopsfotografen och gav oss iväg.
Mat åts på Jensen's i form av en grillad kycklingfilé med råstekt potatis(!). Det var gott.

Det var trevligt att träffa denna tessatossa och vi hade mycket att prata om, som vanligt, och tiden gick alltför fort.
Filmen var bra. Den var varken bättre än bra eller sämre än bra utan bara...bra helt enkelt. Den hade som tur var ett lyckat slut. Se den om ni inte har annat för er :)



Ett spontant lyckad äventyr.

Lång dag

Siffrorna snurrar runt i mitt huvud. Det har varit mattepluggande hela förmiddagen efter min morgonpromenad.
Snart väntar en lång dag på jobbet. Ända till 21 ska vi ha öppet idag. Det är nämligen Esprit-kväll :) Skoj, skoj!
Med andra ord missar jag Bonde söker fru, med Roger i spetsen, haha! Det är lite synd men det går ju i repris.

Bestäm konstanten a så att ekvationssystemet saknar lösning.
X=3Y + 4
2Y=ax - 1.

Dagens lunch blir spenatsoppa med kokta ägg. :)

Vilken härlig dag! :)

Dagen startades tidigt, klockan stod på 07.00, det väntade en lång dag.
Visko blev första stoppet denna dag och jag hittade ett par vita(!) stövletter, vet inte om jag har nytta av dem men de var inte så dyra så det är lugnt. Helge var vuxen nog att köpa ett par Gore-tex skor, det var bra tyckte vi. Det är ju värda pengarna iallafallm, även om det är en del. Och kanske viktigast av allt! Jag hittade ett par Lucia-stövlar som jag köpte till Amanda. Det fanns nämligen ingen storlek kvar till henne i Uhamn, så det var ju en himla tur att exakt samma fanns i Skene! =)

Vidare till Gbg och efter att ha parkerat i Nordstans parkeringshus begav vi oss till Haga och hämtade min tenta sen förra hösten, osm faktiskt var anledningen till att vi var där. Som tur var, var hon på plats och allt funkade fint. Jag funderade på om vad jag gjort om hon vart sjuk, suck. Men men.

Fika på husaren och Helge mumsade i sig (kanske med lite hjälp) en av deras jättttebullar, mumsigt. En god smoothie gick ner också!

Sen började det stooora shoppingäventyret och det behöver jag väl inte gå in på i detalj? Haha, Helge var väldigt snäll som följde varje steg jag tog in i alla roliga affärer :)
Jag har nu kommit hem med en hel rad olika saker, smått och gott.
- Ett par Fred Perry-skor som jag är jätteglad att jag hittade. Egentligen hade jag tänkt att köpa ett par nya converse men lite fantasi kan man väl ha ;)
- Jeansleggings
- Två böcker i en, av Jonas Gardell
- Tröja från Gina tröjor från EDC.

En mycket trevlig dag, men den har tagit ut sin rätt och jag är trött!
Nu är det Andra Avenyn, det är också trevligt.


Årets fluga

Agneta Sjödin var gäst hos Lotta Bromé i p4 idag. Hon har nämligen skrivit en ny bok, Ljus i mörker. Det fick mig att fundera över aktuella flugor. Och detta måste väl vara den största flugan just nu och har varit sedan en tid tillbkaka? Att kändisar, oavsett status, blir författare. 

Thomas Bodström med sina deckare:


Andreas Carlsson, Jessica Andersson, Michael Nyqvist med sina "självbiografier"


Liam Norberg (90-miljonerskuppen), Janne Olsson (Norrmalmstorgsdramat) och Thomas Quick (s.k. "seriemördare") med sina brottsberättelser.


Men missförstå mig inte, för jag tycker absolut inte detta är något dåligt, snarare tvärtom. Jag gottar mig gärna och mycket i självbiografier i alla dess former och kändisars böcker :)
Det var bara ett konstaterande.

Vem kan slå Filip och Fredrik?

Ett sjukt roligt program, speciellt eftersom de är såna tävlingsmänniskor och när de misslyckas blir skitsura och svär, haha.
Det har inte varit någon som lyckats slå radarparet. Förrän ikväll, då Idun Sundberg med hjälp av Stefan Holm kammade hem en halv miljon. Inte illa! Dessutom trillade hon ner 12 meter på en container i början och skadade sig, men med viljan fortsatte hon!
Skoj, skoj!


Oh, what a sunday

Jag hade planerat så mycket saker idag, väckning 07.45 förlångpromenad, träningspass och massvis med pluggande. Planerna ändrades drastiskt när jag vaknar halv sju med världens kramper i magen, tar mig upp och inser hur jag bara blir allt mer svimfärdig och helt genomblöt. Jag trodde verkligen jag skulle dö, det var ungefär smärtans intensitet.
Vacklade till mammas och pappas säng där jag i princip stupade. Och mor min tror att jag blev matförgiftad av kycklingsalladen jag åt igår. (Y)
Så planerna blev inställda kan man väl lugnt säga. Istället har jag ägnat dagen till diverse repriser.
Imorgon är en lång dag, hoppas verkligen att detta går över tills dess. Jag har inte tid med smärta just nu!

Rallybrudar eller bingolotto?
Det är frågan.


Högskoleprovet

Det är inte varje lördag man sätter sig i Stenbocks aula klockan 8.30 för att skriva prov. Frivilligt! Det är tur att det är så roligt, jag ägnar gärna en dag till att skriva prov. Jag höll mina alla fingrar för att inte ELF/ORD var den del som skulle komma två gånger. Men jag ska aldrig göra det igen, för vilken del blir dubbel om inte ELF/ORD. SUck! Dessutom var den del som gick bäst den som inte räknades. Dubbelsuck!
LÄS-delen gick överlägset bäst. Och överlag bättre än förra gången, det är ju huvudsaken iallafall.
Jag väntar på nästa tillfälle :)

Nu blir det Johan Glans - World tour of Skåne.

Ljuva student <3

Igår när jag mötte Tina på Kina (Rim!) berättade hon att hon hittat skivan med Studentlåtar som jag bränt till studenten. Jag brände två, en officiell och en mer lite Ellie&Madde-inspirerad. Och den officiella har varit puts väck. Fram tills nu alltså. Jag var hos Tina och lämnade film förut (och tittade  lite också;)) och då fick jag skivan, som jag spelade på HÖÖG volym i mörkret när jag åkte hem. Nostalgi! LYCKA! =)

Mat väntar.

Snabba möten

Idag träffade jag Ida innan hon åter skulle till Tyskland. Plus två små vilda troll som fikade med ossDet var väldigt trevligt även om ämnet var motsatsen, men min lilla vän det kommer ordna sig. Jag ska tänka på dig. Hopppas resan går bra. <3
Sen gick jag och mamma och åt lunch på Kina, mumsigt. Det var också roligt, när Tina dök upp med familj, jennifer och alexandra. Det var mysigt att ses, hoppas det blir snart igen.

Jag har ett litet problem. Det finns ingen kameraväska till min nyinköpta kamera. Är inte det lite skumt? Den provisoriska lösningen för tillfället är en kamera invirad i en tjock vante och en ännu tjockare mösa. Det borde ju skydda lite grann iallafall.

Imorgon väntar högskoleprovet. Skoj, skoj! Jag hoppas med hela mitt hjärta att ELF-delen inte kommer två gånger. Gillar inte den någonting!

Snart drar även allt jobb med lucian igång =) Hard work. Det vore sjukt kul att vara lucia, även om inte jorden går under om så inte blir fallet. Men när man väl är med, så kan man ju lika gärna satsa. Det är ju trots allt, ONCE IN A LIFETIME. Så vill ni, kan ni ju alltid lägga en röst på kandidat nummer 5. ; )

God natt mina vänner och alla som jag känner!

Bokat och klart

Nu är allt bokat till Stockholmsvisiten 20-21 november
Hotellet Nordic Sea, Tågbiljett och pricken över i:et : I VÄNTAN PÅ GODON. A la Mikael Persbrandt. We like!! =)

Jag funderar på om jag ska ut och ta lite bilder med min nya kamera som jag inte testat än. Jobb väntar om en och en halv timme. Måste, måste plugga på högskoleprovet också. Det är mycket som ska hinnas med.
Jag har börjat en ny högskolekurs. Rättsmedicin. Får se om jag orkar.. den håller på ända till juni, vet inte om det är för långt, den är dock på kvartsfart bara, men ändå.


Kamera, kamera och kamera!

Jag är numera stolt ägare till en panasonic lumix dmclx3, som jag väntat och längtat. Papsis är bäst! =)
nu ska jag ta massa, massa kort på alla löv som fallit idag. Det är helt otrololigt, idag har trädet blivit helt nakna. Bara på en dag. Jösses! Det är väldigt vackert. :)

Igår var en mycket spännande dag. Mitt ute i en skog i Tvärred, blev vi fotograferade. Som barfota troll i älvutstyrsel urskogen. Då kan ni tänka hur våra hår såg ut. Jag trivdes rätt bra i mitt. Extremt som det var. Och tydligen var jag "bustrollet", så efter en heldag i skogen var jag lätt smutsigast efter att ha krypit in i grotta, ålat mig åpå mossig sten och klättrat på fallet träd. Håll utkik i UT på lördag för resultat! =) Ett äventyr!


Bio

Söndagsbio minskar den ständiga söndagsångesten besämt. Det är skönt.
Snart kommer Maria hit ovh vi åker vidare till Borås där Rasmus väntar med biljetter till Flickan som lekte med elden :) Hoppas den är lika bra som ettan!

Idag är det två år sen jag tog körkort, det är rätt tufft. Tänk att jag kört bil så länge.. det är lite skumt.

Ikväll är det dags för en ny seristart på svt1. Nämligen Fallet. Denna gång om Hagamannen. Det ska vi se. Det måste ses!

Alla goda ting är tre.

Idag har varit en mycket rolig dag på jobbet.
Jag har fått tre komplinger, och vilka komplinager sedan.
En liten kille var inne med sin bror och mamma och letade efter en plasthummer som han fått hos tandläkaren. "Jaha, kan det vara den?", sa jag och pekade på golvet. Åh, nu räddade du vår dag, sa mamman medan brorsan sa, Oj, vad bra du är!, och den lille killen sa "Aaaack!!!"

Nästa komplimang fick jag för min hårgfärg, haha, det har nog aldrig hänt förr. "Vilken underbart fin hårfärg du har" sa en kvinna och tittade beundrande på mig...eller mitt hår, haha. :P Det var kanske inte jag som fick komplimangen iofs, det var ju min hårfärg, men ändå. :)

Den sista fick jag precis vid stängning. En kvinna i 40-årsåldern frågade om jag inte hade några tuffa, ovanliga byxor. Jag visste precis vad jag tyckte hon skulle ha. Och se man på, hon tyckte väldigt mycket om dem och de satt jättefint! "Vad bra du är! Tänk att du hittade precis rätt. Tack för hjälpen!".

Det är inte varje dag, och absolut inte två gånger, folk säger "vad bra du är!".
Det var roligt, hoho.

Imorgon väntar mer jobb, och mer uppackning.

Rosa månad



Vi säljer godispåsar istället för Rosa band på Modegaraget. Kom och köp! Om inte för de underbart goda jordgubbscremefyllda chokladbollarnas skull, så iallafall för den goda sakens skull =)

Nu ska jag skriva ut ett väääldigt intressant arbete om astronomi, sen ska jag sova för imorgon väntar en naturkunskapslektion, jobb, fotografering och occapella. Då måste man vara utvilad minsann.

Natti!

trevligheter

Jag gottar mig i min ginzabeställning som kom idag, med massor med godsaker!
Jonas Gardell och hans show Livet
Häxdansen
Isprinsessan med boken PRedikanten
Backstreet Boys ;)
Jakob Hellman
Ola
Brainpool
David Urwitz.
Och allt detta för bara 335 kr. Det är vad jag kallar ett kap.
Nu ska jag lyssna på massa bra och glad musik när jag åker till jobbet, hoho! =)



Ljuva plugg

Jesus kristus amadeus, som min kära kusin skulle sagt om hon inte befunnit sig på andra sidan jordklotet nu, vad mycket man kan plugga. Tänk vad skönt när man bara jobbar, och inte kommer hem till massa studerande. Det vore skönt. Å andra sidan är det självförvållat och jag tycker det är grymt skoj att lära sig massa saker. Men ändå. Just det där att kunna komma hem och göra vad man vill. Vara ute och gå hur länge man vill, se en hel dvd-box, spela tv-spel och vanliga spel också för den delen. Men den dagen kommer väl. Dock inte än på ett tag.

För tillfället funderar jag över vad som ska läsas i vår, vilket inte behöver funderas så mycket på.
Hösten 08 bestämde började jag vänta på denna kursen och snart har jag väntat färdigt.
Modern Brottslighet väntar som prio 1. Utöver det blir det förmodligen Rättspsykologi. Det är ju ett litet tag kvar.
Om någon har något annat förslag på tidsfördriv i vår, är jag öppen för förhandling. Man kan ju alltid läsa på distans ;)

God natt mina vänner, god natt!

Melodikrysset

Det är något som ska lösas varje lördag kl 10.00, på p4. Det är synd om man jobbar bara, men då finns ju alltid internet. Och man kan lösa ända fram till onsdag. :)
Det är vad jag sysselsätter mig med just nu, tillsammans med matte. Det förstnämnda är lite roligare måste jag säga.
Laleh var precis med, med Simon Says, väldigt bra. Det är värt ett klipp.



Och en annan bra låt:)



dumheter

Hm, det är lite dumt att när man faktiskt har något att skriva om, så hinner man inte för att man har fullt upp.
Ungefär så har det varit den senaste tiden.
Ett naturkunskapsprov, en tur till ullared, en helg med kärlek, en regnig höstmarknad i ulricehamn och massa, massa jobb =)

Idag har jag haft historialektion och efter att ha handlat mat, satt jag i bilen med en påse nötter då det slog mig. Tänk om jag hade bott i uhamn, då hade jag inte lagt lika mycket pengar på nötter eftersom jag inte hade hunnit äta upp dom på hemvägen varje gång. Suck. Men det är gott. Speciellt macadamia- och pistagenötter.


RSS 2.0